Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΟΙΗΤΗ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου διοργανώνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 στις 20.30 Βραδιά Ποίησης προς τιμήν του Γάλλου ποιητή Pierre Jean - Claude. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Δήμου Ν. Αγχιάλου.
Ο Pierre Jean – Claude γεννήθηκε το 1944 στην Montbard του Côte d’Or από πατέρα που συμμετείχε στη γαλλική αντίσταση και μητέρα Ιταλίδα, της οποίας το όνομα δανείζεται για την υπογραφή των έργων του. Σπούδασε στη Dijon και εργάστηκε ως καθηγητής Γαλλικής Φιλολογίας στη Μέση Εκπαίδευση για 32 χρόνια. Από το 1982 επισκέπτεται την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια μένει στη Νέα Αγχίαλο 6 μήνες το χρόνο.
Έχει εκδώσει 5 ποιητικές συλλογές με το ψευδώνυμο Goldin Pierre. Ο τίτλος της τελευταίας του ποιητικής συλλογής, η οποία είναι αφιερωμένη στη Θεσσαλία είναι: ‘Les chemins qui vont à la mer’, (Οι δρόμοι που οδηγούν στη θάλασσα). Τα ποιήματα αυτά έχει μεταφράσει στα ελληνικά η κα. Έλσα Μαυροπούλου πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας. Το λογοτεχνικό έργο του ποιητή όμως συνεχίζεται, με την προετοιμασία της 6ης κατά σειρά, ποιητικής του συλλογής.
Στην εκδήλωση θα διαβαστούν ποιήματα στη γαλλική γλώσσα από τον ίδιο τον ποιητή, ενώ παράλληλα θα αναγνωσθούν και οι μεταφράσεις τους στην ελληνική γλώσσα.