Σάββατο, Μαρτίου 21

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΄΄ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ΄΄


Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου, ανταποκρινόμενος στο παγκόσμιο κάλεσμα για δράση απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη, συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ΄΄Η Ώρα της Γης΄΄. Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και ώρα 20.30, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα, στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ο Δήμος μας θα κατεβάσει τους διακόπτες των δημοτικών κτιρίων καθώς και τον δημοτικό φωτισμό, για μία ώρα. Παράλληλα παροτρύνει τους δημότες να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στην «ώρα της Γης». Έχουν σταλεί επιστολές ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Δήμου καθώς και στους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Σύντομα θα αναρτηθούν αφίσες σε κεντρικά σημεία του Δήμου προς ενημέρωση των πολιτών.
Κατά την διάρκεια της Ώρας της Γης, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το όφελος του πλανήτη.
Στόχος του Δήμου Νέας Αγχιάλου είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσουμε ένα φως. Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί την Ώρα της Γης 2009.