Τετάρτη, Αυγούστου 5

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων


Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 στη διάρκεια μιας πολύ όμορφης χορευτικής βραδιάς διεξήχθη το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Αγχιάλου «Νίκος Σαρμάνης». Την εκδήλωση, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου και παραβρέθηκαν σε αυτή ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Θεοχάρης Στάνιος, και κ. Κωνσταντίνος Στατήρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Τα χορευτικά συγκροτήματα που χόρεψαν ενθουσιάζοντας τους θεατές ήταν κατά σειρά: Συλλόγου Καταγόμενων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Μαγνησίας, Πολιτιστικού Συλλόγου «Παύλου Μελά» Αραβησσού, Εκπολιτιστικού Καλλιτεχνικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας», Συλλόγου εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού κου Τσάμη Ευθυμίου ο οποίος καλωσόρισε τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί στην επόμενη σημαντική λαϊκή γιορτή της Νέας Αγχιάλου, τη Γιορτή Κρασιού.
Το χορευτικό πρόγραμμα διήρκησε δυόμιση ώρες με τους πολυπληθείς θεατές να ενθουσιάζονται τόσο από τους χορούς όσο και από τα παραδοσιακά τραγούδια συμμετέχοντας με το χειροκρότημα τους στο κέφι της βραδιάς.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των προσκεκλημένων χορευτικών συγκροτημάτων και του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Αγχιάλου.
Το γλέντι συνεχίστηκε σε παραθαλάσσια ταβέρνα με γεύμα που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού.