Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΪΔΙΝΙΟΥ

Τον προστάτη και πολιούχο του Αϊδινίου Άγιο Χαράλαμπο, γιόρτασαν οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου της Ν. Αγχιάλου.
Ποιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, παραμονή της εορτής, μετά την τέλεση του εσπερινού ακολούθησε λαϊκό γλέντι με χορό και τραγούδι μέχρι τις πρωινές ώρες. Το Σάββατο έγινε περιφορά της Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού και στο χώρο των φυλακών της Κασσαβετείας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Αγχιάλου. Αμέσως μετά τη δοξολογία ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Αϊδινίου, των Μικροθηβών και της Ν. Αγχιάλου.
Οι παραβρισκόμενοι χειροκρότησαν τα μικρά παιδιά για την πολύ καλή τους εμφάνιση, που αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα των Αϊδινίου και Μικροθηβών δημιουργηθήκαν φέτος με την διδασκαλία της γυμνάστριας Κας Λόλας Μαίρης.
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν η πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κα Ροδούλα Ζήση, ο Δήμαρχος του Δήμου της Ν. Αγχιάλου Κος Καραπατάκης Ηλίας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και δημοτικοί σύμβουλοι.