Παρασκευή, Μαρτίου 9

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ - ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο δήμος Νέας Αγχιάλου με τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συγκροτήσει ΄΄Εργαστήριο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων.΄΄.
Με το Εργαστήριο θα συνεργάζονται οι δομές της Δια Βίου Εκαπίδευσης, εντός των ορίων του Δήμου Νέας Αγχίαλου. Οι δομές αυτές είναι, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σχολή Γονέων , Ν.Ε.Λ.Ε. και τα αυτόνομα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα. Οι υποχρεώσεις του Δήμου είναι να διαθέτει συγκεκριμένες αίθουσες μάθησης και εργαστήρια πληροφορικής, οι οποίες αφού πιστοποιηθούν, θα στεγάσουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να έχει την ευθύνη για την ασφάλιση του χώρου και τη λειτουργικότητα του και να μεριμνά για την εξασφάλιση θέρμανσης.
Επίσης συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Νέας Αγχιάλου για τους δημότες του, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Επιμόρφωσης Ενηλίκων Βόλου και τη Ν.Ε.Λ.Ε. Μαγνησίας. Τα τμήματα που λειτουργούν ήδη και θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι: Πληροφορικής για αρχάριους και προχωρημένους, ξένων γλωσσών: αγγλικά και γερμανικά, Πολιτισμός – Λαογραφία, κεραμικής, πρόγραμμα ΗΣΙΟΔΟΣ που αφορά τους αγρότες και σύντομα θα ξεκινήσει και σεμινάριο για ψηφιδωτά.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα σεμινάρια μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στο Δήμο Νέας Αγχίαλου, στην κ. Μαρία Πολυμέρου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ πρέπει να επισυναφθεί και φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 24280-78703.