Τρίτη, Μαρτίου 13

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Την πρόσληψη τριάντα συνολικά ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διαφόρων Υπηρεσιών και Οργανισμών περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο Μερικής Απασχόλησης που συνέταξε ο Δήμος Νέας Αγχιάλου. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο κατατέθηκε προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίησή του ανέρχεται στις 493.000€ και προτείνεται να καλυφθεί από κρατικούς πόρους ή προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας 18 μηνών και συνολικά 20 ωρών εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με το προτεινόμενο επιχειρησιακό σχέδιο έχουν ζητηθεί προς έγκριση οι παρακάτω ειδικότητες:


1. ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ- ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝ. ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 20 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Υ.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20
2. ΟΔΗΓΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 2 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Υ.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20
3. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ - ΔΑΤΕ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 1 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Υ.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20
4. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 3 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Δ.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20
5. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ - ΠΟΛ/ΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛ/ΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 2 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Υ.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20
6. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 1 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Τ.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20
7. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ - Κ.Η.Φ.Η.- ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 1 ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΟΝΤΑ Π.Ε
ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η έγκριση του σχεδίου από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα βγει η προκήρυξη των εγκρινόμενων θέσεων όπου πια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, ΄΄ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Δημοτική αρχή είναι η απασχόληση και η ανεργία, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτημάτων αφορούν την εύρεση εργασίας. Με την έγκριση του επιχειρησιακού σχεδίου θα γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των πολιτών στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης, ειδικά στις ομάδες πληθυσμού που πλήττονται από την ανεργία, όπως είναι οι γυναίκες και οι νέοι.΄΄