Τετάρτη, Μαΐου 16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 12Ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ



Το Σάββατο 19 Μαϊου 2007 και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου το 12ο Χορωδιακό φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου. Η πραγματοποίηση αυτών των χορωδιακών συναντήσεων αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη και επιβεβαιώνει τη δημιουργική πολιτιστική συνέχεια που υπάρχει στον σημαντικό αυτό τομέα δραστηριότητας του Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η αναβάθμιση του χορωδιακού τραγουδιού, η ανταλλαγή ακουσμάτων και εμπειριών και η ουσιαστική γνωριμία και συνεργασία των χορωδιών που παίρνουν μέρος. Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως φιλοξενούμενες χορωδίες, η χορωδία Αλιβερίου, η οποία δραστηριοποιείται από το 1995, και η χορωδία Αγιάς που πρωτολειτούργησε το 1954. Και οι δύο χορωδίες έχουν να παρουσιάσουν πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος θα εμφανισθεί η Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου, που ιδρύθηκε το 1994 και την οποία διευθύνει συνεχώς από το 1995 ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος, του οποίου η προσφορά στο χώρο της χορωδιακής μουσικής είναι σημαντική και αναγνωρισμένη.
Σημαντική θεωρείται η συμμετοχή στο συγκεκριμένο χορωδιακό φεστιβάλ , του γνωστού μουσικού, συνθέτη και καλλιτεχνικού Διευθυντή της περίφημης «Εστουδιαντίνας»Ανδρέα Κατσιγιάννη. Ένα τραγούδι του συνθέτη θα αποδώσει η Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου σε εναρμόνιση του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου, από την τελευταία δισκογραφική δουλειά της «Εστουδιαντίνας» που πρωτοερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Στο σαντούρι θα συνοδεύσει ο ίδιος ο συνθέτης.
Σημαντική επίσης θεωρείται και η συμμετοχή της γνωστής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Σοπράνο Ιόλης Σκούρτη, που θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια με τη συνοδεία της Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου. Η καλλιτέχνις έχει συμπράξει με πολλούς μαέστρους και μουσικά σύνολα, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία και το ταλέντο της.
Τέλος, τη Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου θα συνοδεύσει στο πιάνο η γνωστή πιανίστα και καθηγήτρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη, η οποία έχει να παρουσιάσει πλούσια εκπαιδευτική και καλλιτεχνική εμπειρία με συμμετοχή σε πλήθος συναυλιών και μουσικών εμφανίσεων.