Πέμπτη, Μαΐου 24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "12o Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Νέα Αγχίαλο"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2007 το 12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δήμου. Φιλοξενήθηκαν οι μικτές χορωδίες του Δήμου Αγιάς και του Δήμου Αλιβερίου σε μια εκδήλωση που κυριάρχησε ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή του κοινού σε κάθε μουσικό κάλεσμα των μαέστρων των Χορωδιών. Στο τέλος εμφανίστηκε η μικτή χορωδία του Δήμου Νέας Αγχιάλου κερδίζοντας την αγάπη όλων των δημοτών κάτι που αποδεικνύει το σημαντικό έργο του μαέστρου Γιώργου Διαμαντόπουλου και την εποικοδομητική συνεργασία του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κος Τσάμης Ευθύμιος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συντόνιζε την εκδήλωση. Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Χορωδιών και ο Πρόεδρος Κος Τσάμης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων χορωδιών. Μετά το τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης παρατέθηκε δείπνο στο κέντρο <<ΣΤΕΚΙ >> στη Νέα Αγχίαλο.
Από το 1996 καθιερώθηκε η διοργάνωση κάθε χρόνο Χορωδιακής Συνάντησης στο Δήμο Νέας Αγχιάλου, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων χορωδιών, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής δραστηριότητας του Δήμου Νέας Αγχιάλου και πόλου έλξης όλων των Δημοτών . Τη χορωδία διευθύνει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος , στο πιάνο συνόδευσε η πιανίστα Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη και τραγούδησε η γνωστή σοπράνο Ιόλη Σκούρτη. Επίσης τη χορωδία συνόδευσε παίζοντας πιάνο και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.