Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Δήμου της Νέας Αγχιάλου η παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος από το Φιλοπρόοδο Σύλλογο με τίτλο: «ΜΝΗΜΕΣ» Η Αγχίαλος μέσα από φωτογραφίες. Ο Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία της έκδοσης με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την εγκατάσταση των Αγχιαλιτών στη νέα πόλη καθώς και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του. Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου στάθηκε αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και ήταν χορηγός της έκδοσης του λευκώματος. Ένα φωτογραφικό λεύκωμα με επιλεγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ένα μεγάλο αρχείο που ο Φιλοπρόοδος συγκέντρωσε από 120 οικογένειες της Αγχιάλου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική, τόσο με την παραχώρηση των οικογενειακών φωτογραφιών όσο και με τη συμμετοχή του στην παρουσίαση του λευκώματος. Επιστροφή της μνήμης όλων μας σ’ ένα αγαπημένο παρελθόν, αναπόληση αγαπημένων προσώπων και στιγμιότυπων από την κοινωνική ζωή του τόπου μας στον αιώνα που πέρασε, νοσταλγία μα και σιγουριά ότι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου συνεχίζουν την δημιουργική τους πορεία χτίζοντας αισιόδοξα και το μέλλον αυτού του τόπου.
Οι ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο πρώην Κοινοτάρχης Αγχιάλου και από τα ιδρυτικά μέλη του Φιλοπρόοδου, κ. Γεώργιος Μπουρτζής και η καθηγήτρια του Γυμνασίου κυρία Νίτσα Καρναβατλόγλου. Απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Παντελής Μαστρογιάννης. Από την πλευρά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου μίλησαν για την περιπέτεια του λευκώματος ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Σταντζούρης, η Διευθύντρια του Λυκείου κυρία Αγγελική Μαγκλάρα, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ταβέλης, που μαζί με τον κ. Δημήτρη Παπαναστασίου αποτέλεσαν την ομάδα που είχε την επιμέλεια του λευκώματος.
Ο Φιλοπρόοδος ευχαριστεί όλους για την σημαντική προσφορά τους και επίσης τον Δήμο Νέας Αγχιάλου γιατί με την χορηγία του κατάφεραν οι «ΜΝΗΜΕΣ» να γίνουν πραγματικότητα.