Κυριακή, Μαρτίου 9

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ

Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2008 θα περάσει η φλόγα από την Νέα Αγχίαλο στις 28-3-2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.47.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι λαμπαδηδρόμοι είναι:
1ος δρομέας: πινακίδα ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ
2ος δρομέας: έμπροσθεν αρχαιολογικού χώρου απέναντι από το γήπεδο μπάσκετ
3ος δρομέας: στα φανάρια της πόλης και τερματίζει στο τέλος του βενζινάδικου JETOIL.
Αρμόδια Επιτροπή για την διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας επισκέφτηκε το Δήμο και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο, κ. Ηλία Καραπατάκη, η οποία του έθεσε υπόψη τις αρμοδιότητες του Δήμου εν όψει της διέλευσης της φλόγας μερικές από τις οποίες είναι ο πανηγυρικός σημαιοστολισμός της διαδρομής από την οποία θα διέλθει η Ολυμπιακή φλόγα, παραίνεση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των μαθητών των σχολείων ώστε κατά την διέλευση της φλόγας να είναι αθρόα η συμμετοχή τους, απομάκρυνση κάθε είδους οχήματος από την διαδρομή, παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης στα τηλεοπτικά συνεργείa της Ε.Ρ.Τ. Η επιτροπή ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι αποκλειστικά στην ευχέρειά του είναι οι επιλογή τριών λαμπαδηδρόμων με προτεραιότητα οι Ολυμπιονίκες, οι διακριθέντες στον αθλητισμό κ.λ.π.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης, λαμβάνοντας υπόψη του τις προτεραιότητες που του έθεσε η Επιτροπή πρότεινε τους παρακάτω δημότες:
• Σαβοργιαννάκη Κων/νο του Βασιλείου:
7 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στην σκοποβολή, ασημένιος Μεσογειονίκης, 1 χάλκινο και 1 χρυσό σε Βαλκανικούς αγώνες, 10η και 11η θέση σε Παγκόσμια κύπελλα, 18η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, 6 ισοφαρίσεις και 3 φορές κατάρριψη πανελληνίου ρεκόρ.
• Τριαντοπούλου Πηνελόπη του Δημητρίου: Γυμνάστρια – Αθλήτρια στίβου, 2η νικήτρια σε Ελλάδα και Κύπρο στο ακόντιο, παννελλήνιες διακρίσεις σε τελικούς αγώνες στίβου στον ακοντισμό και στη σφαιροβολία.
• Πετρίδης Αρτέμιος του Περικλή: Αθλητής – Ποδοσφαιριστής στην ομάδα Πύρασος Νέας Αγχιάλου