Κυριακή, Μαρτίου 9

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΣΤΟ Δ΄ ΕΣΠΑ

Τις προτάσεις του για την ένταξη μιας σειράς έργων στο Δ΄ΕΣΠΑ κατέθεσε στην ΤΕΔΚ και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ο Δήμος Νέας Αγχίαλου. Πρώτη προτεραιότητα για ένταξη και χρηματοδότηση αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων στα δημοτικά διαμερίσματα Μικροθηβών και Αϊδινίου, έργο στο οποίο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την αντικατάσταση των προβληματικών τμημάτων, που παρουσιάζουν συχνές διαρροές ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση νέων υδρομέτρων. Η εκπόνηση της σχετικής μελέτης βρίσκεται στην τελική φάση και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2008 το έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
Στις προτάσεις του Δήμου περιλαμβάνεται ακόμη και το έργο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στα δημοτικά διαμερίσματα Μικροθηβών και Αϊδινίου. Ειδικότερα, στη μελέτη που εκπονείται, προτείνεται η ασφαλτόστρωση 3.000μ. αγροτικών δρόμων με παράλληλη κατασκευή όλων των τεχνικών έργων, καθώς και η επισκευή 20χιλ. αγροτικών δρόμων (διευθετήσεις κλίσεων, στρώσεις αδρανών υλικών, τεχνικά.). Ο προϋπολογισμός εκτιμάται πως θα ανέλθει στις 500.000€, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Νέας Αγχίαλου.
Επίσης προτείνεται η μετατροπή του παλαιού σχολείου του Αϊδινίου σε Λαογραφικό – Αγροτικό Μουσείο, έργο για το οποίο η σχετική μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης και ο προεκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στις 300.000€.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Νέας Αγχίαλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης, «το σύνολο των έργων που προτείνονται, αφορούν δημοτικά διαμερίσματα που είναι χαρακτηρισμένα ως μειονεκτικές περιοχές και αντιμετωπίζουν αναπτυξιακά προβλήματα. Η υλοποίησή τους θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων και θα διευκολύνει σε καθοριστικό βαθμό την εκτέλεση των καλλιεργητικών τους εργασιών».