Δευτέρα, Οκτωβρίου 27

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ



Μεγάλη επιτυχία είχε η Ποιητική Βραδιά που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου, προς τιμήν του Γάλλου ποιητή Pièrre Jean-Claude, το βράδυ του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου 2008 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φίλοι της ποίησης που γέμισαν το αμφιθέατρο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο τον ίδιο τον ποιητή, που απήγγειλε ποιήματα της τελευταίας του ποιητικής συλλογής στη Γαλλική γλώσσα, όσο και τις μεταφράσεις τους στα ελληνικά, σε απαγγελία της φιλολόγου Καρατζόγλου Νατάσας και της καθηγήτριας γαλλικής φιλολογίας Έλσας Μαυροπούλου, η οποία έχει αποδώσει στα ελληνικά τα ποιήματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση.
Ο ποιητής με τη θεατρικότητα της απαγγελίας του μετέδωσε στους ακροατές την βαθιά του αγάπη για την Ελλάδα και κυρίως τη Μαγνησία και τη Νέα Αγχίαλο, όπου περνάει μεγάλο μέρος της ζωής του τα τελευταία 26 χρόνια. Η ποιητική του συλλογή ‘Les chemins qui vont à la mer’ (Οι δρόμοι που οδηγούν στη θάλασσα), με ξεχωριστή ευαισθησία ζωντανεύει εικόνες της καθημερινότητας των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και αποτελεί έναν ύμνο στην ελληνική φύση, τη θάλασσα και τον ήλιο.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο ποιητής ανταμείφθηκε με το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου, ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Αγχιάλου κ. Τσάμης Ευθύμιος, του απένειμε τιμητική πλακέτα και αναμνηστικά δώρα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόξενος της Γαλλίας στο Βόλο κ. Ρόλαντ Φίσσερ, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Παντελής Μαστρογιάννης, ο Δήμαρχος του Δήμου Ν.Αγχιάλου κ. Καραπατάκης Ηλίας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.