Παρασκευή, Οκτωβρίου 31

Δελτίο Τύπου



Την περασμένη Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Νέας Αγχιάλου ενημέρωση – ομιλία σχετικά με την νόσο Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών. Οι ομιλητές ανέπτυξαν τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου, την διαχείριση των ασθενών καθώς τις υπηρεσίες που προσφέρει η μονάδα του Βόλου. Το ειδικό επιστημονικό προσωπικό της μονάδας ανέπτυξε επίσης την διαμόρφωση περιβάλλοντος το οποίο θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της νόσου, πως διαμορφώνουμε ένα τέτοιο περιβάλλον αλλά και πως αντιμετωπίζουμε τον ασθενή.
Το επιστημονικό προσωπικό που έκανε την ενημέρωση αποτελούνταν από τους:
Σταθάκης Κυριάκος: Νευρολόγος (΄΄Η Νόσος Αλτσχάϊμερ΄΄).
Κουφογιάννη Καλλιόπη: Ψυχολόγος (΄΄Διαχείριση και αντιμετώπιση ασθενών με άνοια΄΄).
Κορδελάς Παναγιώτης: Διασώστης (΄΄Δομές και παρεχόμενες υπηρεσίες της Μ.Α.Ν.Α.΄΄)
Σουσουρή Μαγδαληνή: Κοινωνική Λειτουργός (΄΄Διαμόρφωση περιβάλλοντος για ασθενείς με άνοια΄΄).
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Αντινομάρχης Υγείας κ. Ντία Βουβαλούδη, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ. Βόλου κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ. Βόλου κ. Απόστολος Κορδελάς, ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αγχίαλου, κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της όλης εκδήλωσης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Οι παραβρισκόμενοι έμειναν ικανοποιημένοι από την ενδιαφέρουσα εκδήλωση και μετά το πέρας της ενημέρωσης απηύθυναν ερωτήσεις προς το επιστημονικό προσωπικό.