Τετάρτη, Νοεμβρίου 5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πρωτοβουλία των συλλόγων ΓΥΝΑΙΚΩΝ και ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ, της Νέας Αγχιάλου, οργανώθηκε εκδήλωση το Σάββατο 1 Νοεμβρίου με θέμα:

«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

Ομιλητές ήταν:
• Σπύρος Βλειώρας, Διευθυντής Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιότητας Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Ελένη Λαζάρου – Παπαδήμου, Διαιτολόγος Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής Νοσοκομείου Βόλου
• Δημήτρης Παπαναστασίου, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης 1 ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μαζικής συμμετοχής κόσμου αλλά και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μέσα από πολλές ερωτήσεις και συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση των θεμάτων από τους ομιλητές.
Παραβρέθηκαν, η Κα Ν. Βουβαλούδη αντινομάρχης η οποία χαιρετίζοντας την εκδήλωση μετέφερε τον χαιρετισμό του νομάρχη Κου Α. Παπατόλια. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου και Μαζικών φορέων της περιοχής.
Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Κα Λαζάρου η οποία αναφέρθηκε στην “Υγιεινή Διατροφή και ιδιαίτερα για νέους και εφήβους”. Κατόπιν ο Κος Παπαναστασίου παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας στατιστικής έρευνας με θέμα “Παραδόσεις και Γαστρονομία Ευρωπαϊκών Περιοχών” και αφορούσε τα σχολεία από τρεις χώρες, από την Altamura Ιταλίας, από τα Somonino της Πολωνίας και το 1ο Τ.Ε.Ε. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΣΩΚΡΑΤΗΣ – COMENIUS 1. Τέλος ο Κος Βλειώρας ανέλυσε τα “Συντηρητικά και τα Πρόσθετα τροφίμων”, τα γνωστά Ε.
Συντονιστής στην συζήτηση ήταν ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου συλλόγου Κος Πασχάλης Σταντζούρης.