Σάββατο, Φεβρουαρίου 14

Γιορτή Αγίου Χαραλάμπους Δ.Δ.Αϊδινίου Δήμου Ν.Αγχιάλου

Τον προστάτη και πολιούχο του Αϊδινίου Άγιο Χαράλαμπο, γιόρτασαν οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Νέας Αγχιάλου την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν τη Δευτέρα παραμονή της εορτής όπου έγινε εσπερινός με την παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Το πρωί της Τρίτης έγινε εκκλησιασμός και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού και στο χώρο των φυλακών της Κασσαβετείας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ν. Αγχιάλου. Αμέσως μετά τη δοξολογία ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.
Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τα μικρά παιδιά για τη συμμετοχή τους στα χορευτικά τμήματα και συνεχάρηκαν τη Γυμνάστρια κα Λόλα Μαίρη για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσει την παράδοση.
Στη συνέχεια ακολούθησε παράθεση γεύματος στην ταβέρνα του κ. Βαλκανιώτη.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι Αντινομάρχες κ.κ. Βουβαλούδη και Μεργιαλής, ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Α’/θμιας Εκπαίδευσης Αλμυρού κ. Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Αγχιάλου κ. Καραπατάκης Ηλίας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Ερρινάκης Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στάνιος Θεοχάρης και κ. Στατήρας Κωνσταντίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.