Τετάρτη, Μαΐου 20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 14Ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου. Οι συναντήσεις αυτές, με χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για την πόλη και ενισχύουν τη δημιουργική πολιτιστική παράδοση που υπάρχει στο σημαντικό αυτό τομέα δραστηριότητας του Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσέγγιση του κοινού με το χορωδιακό τραγούδι, η ανταλλαγή ακουσμάτων και μουσικών εμπειριών και η ουσιαστική γνωριμία και συνεργασία των χορωδιών που παίρνουν μέρος. Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως φιλοξενούμενες, η Μικτή Χορωδία Δήμου Μακεδνών Καστοριάς και η Μικτή Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδος.
Η Μικτή Χορωδία Δήμου Μακεδνών Καστοριάς ιδρύθηκε το 1999 και έχει λάβει μέρος σε πολλά Xορωδιακά Φεστιβάλ. Τη διεύθυνση και τη διδασκαλία από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει η καταξιωμένη πιανίστας – μαέστρος, μέλος της Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών Ελλάδας, κ. Ι. Γαλάνη.
Η Μικτή Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδος ιδρύθηκε το 2007 με καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο το Γιώργο Ξενάκη. Εντάχθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μακρακώμης και εντός του σύντομου αυτού διαστήματος έχει δώσει πολλές συναυλίες.
Τέλος θα εμφανισθεί η Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου, που ιδρύθηκε το 1994 και την οποία διευθύνει συνεχώς από το 1995 ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος, του οποίου η προσφορά στο χώρο της χορωδιακής μουσικής είναι σημαντική και αναγνωρισμένη. Η Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου έχει πολλές παρουσίες στο χώρο του χορωδιακού τραγουδιού δίνοντας συναυλίες στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας. Επίσης η παρουσία της είναι έντονη και σε εκδηλώσεις θρησκευτικού, επετειακού, κοινωνικού περιεχομένου και σπουδαίων μουσικών γεγονότων, δίνοντας συναυλίες στην πόλη της Νέας Αγχιάλου και την ευρύτερη περιφέρεια .
Οι ακροατές θα απολαύσουν μια μουσική βραδιά με τις χορωδίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ να ερμηνεύουν αποσπάσματα από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συνθέτες.