Πέμπτη, Μαΐου 28

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 14Ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου. Φιλοξενήθηκαν η Μικτή Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδος και η Μικτή Χορωδία Δήμου Μακεδνών Καστοριάς σε μια εκδήλωση που κυριάρχησε ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή του κοινού σε κάθε μουσικό κάλεσμα των μαέστρων των Χορωδιών. Στο τέλος εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Νέας Αγχιάλου κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων των ακροατών, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το σημαντικό έργο που επιτελεί ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Οι χορωδιακές συναντήσεις στο Δήμο Ν. Αγχιάλου ξεκίνησαν από το 1996 με τη συμμετοχή προσκεκλημένων χορωδιών σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής δραστηριότητας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα επιπλέον πολιτιστικό γεγονός για το Δήμο Νέας Αγχιάλου. Τη χορωδία Ν. Αγχιάλου διηύθυνε ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος , ενώ στο πιάνο συνόδευσε η solist Άρτεμις Αργυροπούλου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Τσάμης Ευθύμιος ο οποίος στο χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις καθώς και τη συμβολή τους στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου. Το χορωδιακό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Χορωδία του Δήμου Μακρακώμης συνέχισε η Χορωδία Μακεδνών και έκλεισε η Χορωδία του Δήμου Ν. Αγχιάλου. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού προσέφερε αναμνηστικά δώρα στις προσκεκλημένες Χορωδίες και οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων Χορωδιών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη φιλοξενία που απόλαυσαν στη Ν. Αγχίαλο. Μετά το τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους χορωδούς στο κέντρο “ΔΑΙΔΑΛΟΣ” στη Νέα Αγχίαλο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Αγχιάλου κ. Καραπατάκης Ηλίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Αγχιάλου – Μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ν. Αγχιάλου κ. Στέλλα Μπογιατζή – Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Αλμυρού κ. Καραμπάσης Αλέξανδρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.