Σάββατο, Ιουλίου 18

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου διοργανώνει το Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ., το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Νέας Αγχιάλου «Νίκος Σαρμάνης» (Χώρος Γιορτής Κρασιού).
Τα χορευτικά τμήματα που θα λάβουν μέρος είναι:
Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Καταγόμενων Εξ΄Ανατολικής Ρωμυλίας Μαγνησίας, Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου των Εν Θεσσαλία Οξυωτών, Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου «Παύλου Μελά» Αραβησσού, Χορευτικό Τμήμα Εκπολιτιστικού Καλλιτεχνικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Νέας Αγχιάλου με στόχο την προώθηση της επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών χορευτικών σχημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας, με απώτερο σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος για το χορό ως μορφή έκφρασης και τέχνης.