Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11

Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης του Μίκη Θεοδωράκη στην Νέα Αγχίαλο


Η ΕΠΚΟΛ Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Αγχιάλου πραγματοποίησε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009 μουσικό αφιέρωμα στα ερωτικά τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, το αμφιθέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και όσοι τυχεροί κατάφεραν να παρακολουθήσουν την συναυλία, απόλαυσαν πραγματικά ένα υπέροχο πρόγραμμα, με καταπληκτικές ερμηνείες από όλους τους καλλιτέχνες.
Η αγάπη παρουσιάστηκε, μέσα από τα μουσικά κομμάτια σε όλες της τις εκφάνσεις: ο έρωτας, η αγάπη της μάνας, , η αδελφική αγάπη, η αγάπη ως πυρήνας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται όλη η ζωή μας. Τραγούδια που βρίσκουν το μυστικό νήμα που ενώνει, αποσπάσματα από έργα λυρικά, λαϊκά, μπαλάντες που υφαίνουν την ερωτική πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη: Αν θυμηθείς, Νύχτα μαγικιά, Έχω μια αγάπη, Μαργαρίτα μαγιοπούλα, Δακρυσμένα μάτια, Δραπετσώνα κ.α.
Την επιμέλεια της συναυλίας και την ενορχήστρωση είχε ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος. Με τις μαγικές τους φωνές μας ταξίδεψαν: Δημήτρης Πετρής, Κατερίνα Αποστολοπούλου, Γιώργος Μόσχος, Ανέστης Εμμανουήλ. Στο μπουζούκι ήταν ο Νίκος Κουφογάζος, στο πιάνο η Άρτεμις Αργυροπούλου και στο μπάσο η Νάνσυ Χατζή. Κι επειδή μουσική και λόγος είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με μια σχέση ερωτική, ο Βαγγέλης Κάβουρας επιμελήθηκε και αφηγήθηκε αποσπάσματα από τη βιογραφία του Μίκη, αλήθειες, στίχους και λόγια δικά του.
Χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο οποίος ήταν και ο κύριος υπεύθυνος για την όλη συνδιοργάνωση του μουσικού αφιερώματος ώστε να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας και να απολαύσουν και οι δημότες τις καταπληκτικές ερμηνείες και τα αγαπημένα τραγούδια του Θεοδωράκη στην Νέα Αγχίαλο.