Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου στη συμβολή της με την εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών. Για την κατασκευή αυτού του κόμβου υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία έχει συνταχθεί από τη Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης, επισκέφτηκε ξανά το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να δρομολογηθεί η εξεύρεση χρηματοδότησης καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε ΄΄ το συγκεκριμένο έργο θεωρείται πρώτης προτεραιότητας για την πόλη της Νέας Αγχιάλου΄΄.
Το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής οδού είναι μεγάλης κυκλοφορίας, καθώς πέραν της συνηθισμένης κίνησης, κινούνται σε αυτό οχήματα και αγροτικά μηχανήματα των κατοίκων της περιοχής από και προς την κτηματική περιφέρεια του Δήμου, στρατιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού προς την 111 Π.Μ. και ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία προς το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Οι κίνδυνοι πρόκλησης ατύχημα στο προαναφερόμενο σημείο της Εθνικής οδού είναι μεγάλη αφού διέρχεται ουσιαστικά μέσα από κατοικημένη περιοχή, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου όπως τονίζεται και στο σχετικό υπόμνημα προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., έχει υποβάλλει από ετών ανάλογο αίτημα και στη Δ.Ε.Σ.Ε. ενώ έχει συνταχθεί η μελέτη για την κατασκευή του έργου και τα τοπογραφικά διαγράμματα που απαιτούνται για την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 350.000€.
Ο κ. Καραπατάκης αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου τόνισε πως το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην έγκριση της χρηματοδότησης, διότι το έργο κρίνεται κατεπείγον και απολύτου προτεραιότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για εκείνους που κινούνται επί της Εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών. Επίσης ο κ. Καραπατάκης στη συνάντησή του με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. υπέβαλε και αίτημα για την τοποθέτηση δυο φωτεινών σηματοδοτών εντός της πόλης, καθώς τα υπάρχοντα φανάρια θα σταματήσουν να λειτουργούν λόγω των πεζοδρομήσεων.