Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν  με ιδιαίτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις  κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των προγραμμάτων και τμημάτων που διατηρεί η νέα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.) που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Πολιτιστικού Οργανισμού, του Αθλητικού Οργανισμού και της Δημοτικής Αναπτυξιακής Τουριστικής Επιχείρησης (Δ.ΑΤ.Ε.) του Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Η σειρά των εκδηλώσεων ξεκίνησε το βράδυ της  Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των δύο κοινωνικών προγραμμάτων που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α., του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και του «Βοήθεια  στο Σπίτι» και  συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, στα πλαίσια του μέτρου 5.3. «Βελτίωση της Γυναικείας Απασχόλησης», αναμένεται δε στο άμεσο μέλλον η ένταξή τους στο Ε.Σ.Π.Α.
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κοσμική ταβέρνα «Δαίδαλος» στην παραλία της Νέας Αγχιάλου που γέμισε από τους ηλικιωμένους – μέλη των κοινωνικών προγραμμάτων που διασκέδασαν με την ψυχή τους και χόρεψαν μέχρι τις πρωινές ώρες υπό τους ήχους ορχήστρας.
Τη βασιλόπιτα έκοψε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. κ. Βέργας Χαράλαμπος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη καλή χρονιά και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους. Παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος της  ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α κ. Χολέβας Ηλίας, τα μέλη του Δ.Σ. της  ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α και οι Αντιδήμαρχοι Νέας Αγχιάλου κ. Δημόπουλος Παύλος και Στατήρας Κων/νος και βέβαια ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης που απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης και τέταρτης ηλικίας της πόλης.
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στις 12.00μ.μ., στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα των παιδικών τμημάτων των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και του παιδικού χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού τομέα της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. Η κοπή της πίτας συνδυάστηκε με μικρό αποκριάτικο πάρτι για τους πολυάριθμους μικρούς αθλούμενους που προσήλθαν με αποκριάτικες στολές χόρεψαν με γνωστά καρναβαλικά τραγούδια και γεύθηκαν το εδέσματα του μικρού μπουφέ που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Βέργας Χαράλαμπος , ο οποίος έκοψε και τη βασιλόπιτα, ο Αντιπρόεδρος κ Χολέβας Ηλίας και τα μέλη του Δ.Σ. κα Αμαλία Πίνα και Σμαρώ Ερρινάκη. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο  Πρόεδρος επεσήμανε ότι η νέα Επιχείρηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συνεχιστούν και να ενταθούν  όλα τα προγράμματα Αθλητισμού που λειτουργούν στο Δήμο Νέας Αγχιάλου.
Τέλος την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στις 21.00 μ.μ., στην κοσμική ταβέρνα «Στέκι» πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα τμήματα του πολιτιστικού τομέα της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α – χορωδία, θεατρική ομάδα, χορευτικό τμήμα- καθώς και για τα τμήματα ενηλίκων που συμμετέχουν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Ο χώρος της εκδήλωσης κατακλύστηκε από τα μέλη των διαφόρων τμημάτων  που διασκέδασαν με ιδιαίτερο κέφι  και χόρεψαν με τα τραγούδια της ορχήστρας μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος. κ. Βέργας Χαράλαμπος, ο Αντιπρόεδρος κ Χολέβας Ηλίας και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α, ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημόπουλος Παύλος και Στατήρας Κων/νος.
Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α κ. Βέργας Χαράλαμπος έκοψε τη βασιλόπιτα, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και έδωσε το λόγο στον κ. Τσάμη Ευθύμιο, μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α και πρώην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Αγχιάλου ο οποίος ανέφερε τα ονόματα όλων των μελών του Συμβουλίου της νέας Επιχείρησης και περιέγραψε με συντομία τους στόχους της. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης που τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή να παραμείνει αυτόνομος Δήμος η Νέα Αγχίαλος και με την καινούρια διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς εκπληρώνει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Τα φλουριά που είχαν οι βασιλόπιτες και στις τρεις  εκδηλώσεις αντιστοιχούσαν σε δωροεπιταγές των 50 και 100 €.