Δευτέρα, Μαρτίου 8

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Γυναίκα από τη φύση της είναι πλασμένη για τη μητρότητα, τη συντροφικότητα, τη δεκτικότητα αλλά παράλληλα είναι προικισμένη με απίστευτη δύναμη και αντοχή.
Με αυτόν το μαγικό συνδυασμό, η γυναίκα πάλεψε μέσα στους αιώνες να κατακτήσει τα δικαιώματά της και την ισοτιμία της με τον άντρα, μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες και οι οπισθοδρομικές αντιλήψεις, φθάνοντας στην κορυφή της επιτυχίας και κερδίζοντας τις πρώτες θέσεις στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο που κυριαρχούνταν από τους άντρες.
Παράλληλα, η γυναίκα κράτησε την ουσία της φύσης της και το βάρος του δύσκολου και πολύπλευρου ρόλου της ως μητέρα, ως σύντροφος, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, συμμετέχοντας σε ένα πλατύ, ρωμαλέο και εμπνευσμένο γυναικείο κίνημα. Η έντονη παρουσία της γυναίκας στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δρώμενα είναι η ειρηνική απάντηση στον πόλεμο και στη νέα τάξη πραγμάτων, είναι ο πλούτος του συναισθήματος απέναντι στη μονοδιάστατη και ορθολογιστική αντρική σκέψη, είναι η ευρύτητα του νου και της καρδιάς που αντιπαρατίθεται στο δογματισμό και το φανατισμό. Είναι η συχώρεση και η συμφιλίωση απέναντι στις αντιπαλότητες και τα μίση.
Η πολιτική, οι πολιτικοί και η κοινωνία στο σύνολό της οφείλει να προστατεύει και να σέβεται τη γυναίκα στην καθημερινή της πράξη αναγνωρίζοντάς της το αρχέγονο χάρισμά της να είναι όχι μόνο έμπνευση για δημιουργία της ζωής, αλλά και πηγή της. Είναι η ίδια η ζωή!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ