Δευτέρα, Οκτωβρίου 30

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

Εκτεταμένες καταστροφές υπέστη το σύνολο του αγροτικού και αστικού οδικού δικτύου στο Δήμο Νέας Αγχιάλου όπως προκύπτει από έλεγχο που πραγματοποίησαν κλιμάκια των υπηρεσιών του Δήμου. Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στα δημοτικά διαμερίσματα Μικροθηβών και Αϊδίνιου καθώς και στους παραθαλάσσιους οικισμούς. Τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών και αυτό που προκύπτει είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις η διέλευση καθίσταται αδύνατη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα εξής σημεία: Στους οικισμούς Κριθαριάς, Μαράθου, Αγίου Γεωργίου και Μεγάλης Βελανιδιάς υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε όλους τους δημοτικούς δρόμους σε μήκος 5 χιλ. Επίσης στον οικισμό της Μ. Βελανιδιάς και συγκεκριμένα στη θέση ΄΄Άρκουδόρεμα΄΄, από την Εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών μέχρι και την παραλία απαιτείται η κατασκευή τεχνικών έργων σε μήκος 1.000μ.
Στην πόλη της Νέας Αγχιάλου, εκτεταμένες καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν υποστεί οι κεντρικοί οδοί Αχιλλέως και Αϊδινίου ενώ απροσπέλαστοι έχουν καταστεί σε μήκος 4χιλ. οι αγροτικοί δρόμοι στις περιοχές Καζάνια, Στούπι, Πάτωμα και Κοκκινόβραχος. Ακόμη στη θέση ΄΄Καζανόρεμα΄΄ από το ύψος της γέφυρας επί της Εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών μέχρι και την παραλία απαιτείται να εκτελεστούν εργασίες διαμόρφωσης στην κοίτη του ρέματος. Μεγάλες είναι και οι ζημιές στα δημοτικά διαμερίσματα, καθώς οι δημοτικοί δρόμοι σε μήκος 3,5 χιλ. έχουν υποστεί καθιζήσεις.
Μεγάλες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές ζημιές υπέστη και το ανοιχτό φορτηγάκι του Δήμου όπως επίσης και το λυόμενο αναψυκτήριο το οποίο βρισκόταν στο χώρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄Νίκος Σαρμάνης΄΄.
Μετά την καταγραφή των ζημιών ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ζητώντας τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 200.000€. Όπως επεσήμανε ο κ. Καραπατάκης, ΄΄με το ποσό αυτό θα προχωρήσουμε στην άμεση αποκατάσταση των προαναφερόμενων ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας προκειμένου οι δημότες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσέγγιση των οικιών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεών τους΄΄.