Τρίτη, Οκτωβρίου 3

Aπονομή Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2006 η απονομή πιστοποιητικών επιμόρφωσης σε πάνω από 100 ενήλικες, σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με τη Ν.Ε.Λ.Ε. Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Βόλου και τη Σχολή Γονέων Μαγνησίας. Η απονομή αφορούσε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων σε υπολογιστές, ξένες γλώσσες, εικαστικά (κεραμική και ζωγραφική), Συμβουλευτική Γονέων, Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων, εκμάθηση Φωτογραφίας και του προγράμματος ΗΣΙΟΔΟΣ για τους αγρότες. Η επιμόρφωση είχε διάρκεια από 50 έως 150 ώρες.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης τόνισε:
«Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει τον θεσμό της Δια Βίου Εκπαίδευσης. Η συγκρότηση και λειτουργία ενός αξιόπιστου, ποιοτικού και αποτελεσματικού συστήματος Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Ενηλίκων πολιτών της χώρας, τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σημαντικά, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στη χώρα. Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων έγινε με βάση τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, ενώ χρησιμοποιούνται καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας. Στο Δήμος μας τώρα, για δεύτερη συνεχή χρονιά , ο θεσμός της Δια Βίου Εκπαίδευσης, αγκαλιάστηκε από έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό δημοτών μας και είχε μεγάλη επιτυχία τη χρονιά που πέρασε. Μετά από την άριστη συνεργασία που είχαμε, τόσο με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Βόλου, τη Σχολή Γονέων, όσο και με τη Ν.Ε.Λ.Ε. Μαγνησίας, καταφέραμε να προσφέρουμε στους δημότες μας κάτι πολύ σημαντικό: η εκπαίδευση που ζητούσαν, στο αντικείμενο που τους ενδιέφερε, έγινε στον τόπο διαμονής τους και φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα προγράμματα λειτούργησαν στο Δήμο μας με ολιγομελείς ομάδες, με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Δήμος Νέας Αγχιάλου , σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, είναι ο 2ος Δήμος στη Μαγνησία, μετά το Δήμο Βόλου, που λειτούργησε τόσα τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων.»
Επισημαίνεται ότι για τη φετινή χρονιά ξεκινούν άμεσα τα τμήματα:
• Ηλεκτρονικών Υπολογιστών: Επίπεδο 1,2,3.
• Ξένων γλωσσών: Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά
• Πολιτισμός-Λογοτεχνία-Λαογραφία
• Διαχείριση του Νοικοκυριού.
Οι αιτήσεις συνεχίζονται και θα ισχύουν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν τους παραβρισκόμενους, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Α.Ν.Α.Μ και μέλος του Δ.Σ της Ν.Ε.Λ.Ε., κ. Πέτρος Μπλάνας, η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Μαγνησίας κ. Βασιλική Τσαβαλιά, ο υπεύθυνος της Ν.Ε.Λ.Ε. Μαγνησίας κ. Δημήτρης Τσούτσας, η υπεύθυνη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Βόλου, κ. Ανδριανή Αραμπατζή και ο υπεύθυνος του προγράμματος ΗΣΙΟΔΟΣ κ. Βασίλης Χατζηθεοδώρου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου, κ. Ιωάννης Χαροντάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές των σχολείων Νέας Αγχιάλου και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα με γλυκά και αναψυκτικά στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου.