Τετάρτη, Αυγούστου 29

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2007 ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Για άλλη μια χρονιά έκλεισε τις πύλες της η Γιορτή Κρασιού στην Νέα Αγχιάλο, μέσα σε ένα ξεφάντωμα κεφιού που ήταν διάχυτο και τις τέσσερις μέρες της γιορτής. Οι επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας, πίνοντας παγωμένο κρασί του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ και απολαμβάνοντας ένα πλούσιο και κεφάτο πρόγραμμα με παραδοσιακή- δημοτική μουσική, με την Μαριώ, την Πίτσα Παπαδοπούλου και με την Βολιώτικη Κομπανία και τον Γιώργο Πάγκαλο να πλαισιώνουν με τα τραγούδια τους όλες τις ημέρες της Γιορτής. Οι επισκέπτες της γιορτής ξεπέρασαν τις 5.500 χιλιάδες, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές παρόλο που η προγραμματισμένη εμφάνιση της Πίτσας Παπαδοπούλου δεν έγινε την Κυριακή 5 /8/2007 λόγω κακοκαιρίας αλλά την Τρίτη 7/8/2007.
Η Γιορτή Κρασιού του Δήμου Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε σε έναν πανέμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα. Στα εγκαίνια της γιορτής ήταν πλήθος κόσμου και όλοι απόλαυσαν παγωμένο κρασί Αγχιάλου και χόρεψαν μέχρι πρωίας. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιος Σούρλας, οι Βουλευτές Μαγνησίας, κ.κ. Ζέτα Μακρή, Ροδούλα Ζήση, οι Αντινομάρχες, .κ. Βουβαλούδη, κ. Ντήτορας, κ. Ξηρακιάς, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Μαγνησίας και Δήμαρχος Μηλεών κ. Αρέθας, ο Προϊστάμενος Εισαγγελείας Βόλου, κ. Ζήσης, ο Δήμαρχος Πορταριάς, κ. Κοντορίζος, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Β. κ. Πέτρος Σούρλας, εκπρόσωποι Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβουλίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, κ. Νίκος Λάππας, ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας κ. Πρίντζος, εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών καθώς και αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε Βουλγαρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Νέα Αγχίαλο και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμοί απεύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης, που μεταξύ άλλων τόνισε:
«Όταν το 1960 , διοργανώθηκε για πρώτη φορά ΄΄ η γιορτή του κρασιού΄΄ , δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας και επικράτησε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, προσπαθήσαμε και φέτος να οργανώσουμε την γιορτή με ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα. Με την ευκαιρία της παρουσίας όλων σας απόψε εδώ, θα’ θελα να αναφέρω ότι τα έργα της ύδρευσης προχωρούν κανονικά και μέχρι τέλους του έτους θα ολοκληρωθούν και θα πίνουμε επιτέλους, όχι μόνο καλό κρασί Αγχιάλου, αλλά και αρίστης ποιότητας νερό. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση που δείχνετε στα μικροπροβλήματα που δημιουργούνται, - όπως σκόνη , θόρυβος, - από την εκτέλεση αυτών των έργων, τα οποία άμεσα θα εκλείψουν. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την χαρά να βρεθούμε πάλι μαζί, επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και όλοι οι δημότες, στα εγκαίνια της αποπεράτωσης του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού και των Δημοτικών καταστημάτων και της έναρξης των εργασιών πεζοδρόμησης της οδού Ελληνικής Αεροπορίας και ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Νέας Αγχιάλου.»
Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ , κ. Ιωάννης Κίτσιος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γεώργιος Σούρλας, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ. Ζέτα Μακρή και Ροδούλα Ζήση και ο Αντινομάρχης Μαγνησίας κ. Ντήτορας.
Ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης με την ευκαιρία της λήξης της Γιορτής δήλωσε: ΄΄Είμαι ικανοποιημένος που και φέτος η Γιορτή Κρασιού ξεπέρασε κάθε προσδοκία από θέμα προσέλευσης του κόσμου η οποία ήταν πολύ μεγάλη. Ο κόσμος διασκέδασε με το πραγματικά όμορφο και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απόλαυσε παγωμένο κρασί Αγχιάλου. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά κατά την διάρκεια της Γιορτής και οι επισκέπτες – τους οποίους ευχαριστώ για την συμμετοχή τους και την προσέλευση τους στην γιορτή και στην Νέα Αγχίαλο γενικότερα- έφυγαν ευχαριστημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις ,κάτι που μας τιμάει ως Δημοτική αρχή, και τους περιμένουμε και του χρόνου να είναι ξανά κοντά μας.΄΄