Τετάρτη, Αυγούστου 29

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ <<ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ>>

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2007

Αιδεσιμότατοι,
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Αξιότιμε κύριε Αντινομάρχη,
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Τ.Ε.Δ.Κ. Μαγνησίας,
Αξιότιμοι κ. εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών,
Αξιότιμοι Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Αξιότιμη αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε της Βουλγαρίας,
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Αξιότιμοι δημότες,
Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζω στην Γιορτή του Κρασιού που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ , μια γιορτή με ιστορία δεκαετιών, που αποτελεί παράδοση, όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
Όταν το 1960 , διοργανώθηκε για πρώτη φορά ΄΄ η γιορτή του κρασιού΄΄ , δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας και επικράτησε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, προσπαθήσαμε και φέτος να οργανώσουμε την γιορτή με ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα.
Αυτό το καλοκαίρι, και πριν το τετραήμερο της Γιορτής Κρασιού, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από τον Δήμο μας, που είχαν ποιότητα, ποικιλία και αγκάλιασαν όλες τις ηλικίες. Αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι.

Εδώ και πολλές δεκαετίες ο Δήμος και οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την πόλη της καταγωγής τους, την παλιά Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας, την σημερινή Πομόριε της Βουλγαρίας. Σήμερα έχουμε την χαρά να υποδεχθούμε την αντιπροσωπεία του Δήμου της Πομόριε Βουλγαρίας που θα μείνουν μαζί μας σε όλη την διάρκεια της Γιορτής Κρασιού και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη αυτή.
Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας , παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλιάς και της νέας Αγχιάλου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας όλων σας απόψε εδώ, θα’ θελα να αναφέρω ότι τα έργα της ύδρευσης προχωρούν κανονικά και μέχρι τέλους του έτους θα ολοκληρωθούν και θα πίνουμε επιτέλους, όχι μόνο καλό κρασί Αγχίαλου, αλλά και αρίστης ποιότητας νερό.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση που δείχνετε στα μικροπροβλήματα που δημιουργούνται, - όπως σκόνη , θόρυβος, - από την εκτέλεση αυτών των έργων, τα οποία άμεσα θα εκλείψουν.

Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την χαρά να βρεθούμε πάλι μαζί, επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και όλοι οι δημότες, στα εγκαίνια της αποπεράτωσης του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού και των Δημοτικών καταστημάτων και της έναρξης των εργασιών πεζοδρόμησης της οδού Ελληνικής Αεροπορίας και ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Νέας Αγχιάλου.


Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί δημότες,
Φίλες και φίλοι,