Πέμπτη, Νοεμβρίου 22

12 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου, κατόπιν της υπ' αριθ. 3/2007/25-4-2007 απόφασης της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 5 του Νόμου 3250/2004, ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, συνολικού αριθμού δώδεκα (12) ατόμων, χρονικής διάρκειας 18 μηνών και εβδομαδιαίας απασχόλησης 20 ωρών.
Οι παραπάνω 12 θέσεις μερικής απασχόλησης κατανέμονται στους τομείς κοινωνικών υπηρεσιών ως ακολούθως:

Α/Α Υπηρεσίες Κοινωνικού Χαρακτήρα Θέσεις Ειδικότητα
1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 8 ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΥΕ
2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1 ΟΔΗΓΟΣ ΔΕ
3 (Δ.Α.Τ.Ε.) 1 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΥΕ
4 ΚΟΙΝΩΝ.ΕΝΣΩΜΑ.ΜΕΤΑΝΑ. 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΕ
5 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ ΤΕ

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία),με την επιφύλαξη της εξαίρεσης των υποψηφίων για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή ότι τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν υποβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο.

Η επιλογή των υποψηφίων για μερική απασχόληση, θα γίνει με την κατανομή τους στις επόμενες κοινωνικές ομάδες :
Α΄. Άνεργοι άνω των 30 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., , σε ποσοστό πρόσληψης 30%.
Β΄. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. που βρίσκονται στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότησή τους, (πλήρη ή μειωμένη), σε ποσοστό πρόσληψης 20%.
Γ΄. Άνεργοι μέχρι 30 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., σε ποσοστό πρόσληψης 20%.
Δ΄. Μητέρες ανηλίκων τέκνων, σε ποσοστό πρόσληψης 10%.
Ε΄. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, σε ποσοστό πρόσληψης 10%.
ΣΤ΄. Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, καθώς και γονείς οικογενειών με τρία παιδιά και τέκνα αυτών (ισχύει για έναν από τους γονείς ή ένα από τα τέκνα τους), σε ποσοστό πρόσληψης 10%. (άρθρο 1 παρ. 3 Ν.3454/2006).
Όσοι εκ των υποψηφίων δεν εντάσσονται σε καμία εκ των ανωτέρω κοινωνικών ομάδων, αποκλείονται από την διαδικασία αξιολόγησης.
Εάν δεν πληρωθούν οι θέσεις κάποιας κοινωνικής ομάδας, τότε οι θέσεις που αντιστοιχούν στην κοινωνική αυτή ομάδα, κατά την ανωτέρω κατανομή, μεταφέρονται στην αμέσως επόμενη.

Κριτήρια προτίμησης κατά τη διαδικασία πρόσληψης για τις ως άνω κοινωνικές ομάδες:
α. Για όλες τις κοινωνικές ομάδες (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) προτάσσονται οι υποψήφιοι που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας του φορέα πρόσληψης.
β. Για τις Α΄, Β΄, και Γ΄ κοινωνικές ομάδες, ποσοστό 60% καλύπτεται από γυναίκες, εφόσον υπάρχει αντίστοιχος αριθμός σχετικών αιτήσεων.
γ. Για όλες τις κοινωνικές ομάδες (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄), η εμπειρία σε προγράμματα και δράσεις υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα για χρόνο μεγαλύτερο του έτους και σε ποσοστό έως 50% του συνόλου αυτών που θα προσληφθούν, σε κάθε κοινωνική ομάδα.

Λοιπά κριτήρια επιλογής σε κάθε μία από τις κοινωνικές ομάδες:
α. Για την Α΄ και Γ΄ ομάδα προτιμώνται υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνεχόμενη χρονική διάρκεια, που είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.
β. Για την Β' ομάδα προτιμώνται υποψήφιοι, με το μικρότερο χρόνο που υπολείπεται για τη συνταξιοδότησή τους.
γ. Για την Δ΄ ομάδα προτιμώνται μητέρες με τα περισσότερα τέκνα, περιλαμβανομένων και των ενηλίκων.
δ. Για την Ε΄ ομάδα προτιμώνται υποψήφιοι με το μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας, το οποίο όμως θα επιτρέπει την άσκηση των καθηκόντων για τα οποία προσλαμβάνονται.
ε. Για την ΣΤ' ομάδα προτιμώνται υποψήφιοι με τα περισσότερα τέκνα, πάνω από το όριο των τριών τέκνων.
Εάν οι θέσεις δεν καλύπτονται από τους δημότες και μόνιμους κατοίκους, συμπληρώνονται από τους λοιπούς υποψήφιους με τα ανωτέρω κριτήρια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στα γραφεία του Δήμου Νέας Αγχιάλου (οδός Ελευθερίας αριθ. 23 – 374 00 ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ) εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της σχετικής περίληψης στον ημερήσιο τύπο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Ν. Αγχιάλου (αρμόδιος υπάλληλος κ. Δημ. Ρούσσος, τηλ. 2428078704).