Δευτέρα, Αυγούστου 25

΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ΄΄ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Ήδη στο Δήμο Νέας Αγχιάλου, υλοποιείται το πρόγραμμα ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ΄΄ το οποίο εντάσσεται και αυτό στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 28.850.000,00€ και αφορά Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων που εντάσσονται διοικητικά στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Το έργο αυτό αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης (ΔΔΠ) για 469 Δήμους, με σκοπό την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και ειδικά του Ίντερνετ για την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, στόχοι του έργου για κάθε Δήμο είναι:
• Αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη ενημέρωση των δημοτών κι άλλων ενδιαφερομένων για πολιτιστικές, αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
• Εξυπηρέτηση μέσω Ίντερνετ των δημοτών και άλλων ενδιαφερόμενων σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου
• Ενίσχυση της εικόνας και προώθηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
• Εξοικείωση των δημοτών με τις νέες τεχνολογίες.
• Βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Δήμου – Δημοτών
• Σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και πόρων τόσο για τους υπαλλήλους του Δήμου όσο και για τους δημότες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της ΔΔΠ.
• Καλύτερη εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και μεταναστών.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος ήδη στο ΚΕΠ του Δήμου Νέας Αγχιάλου υπάρχει υπάλληλος, επιλεγόμενος και χρηματοδοτούμενος από το πρόγραμμα αυτό, καθημερινά 8.00-2.00μ.μ., ο οποίος ενημερώνει και εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την λειτουργία και τις δυνατότητες που παρέχει η Δημοτική Διαδικτυακή Πύλη για το Δήμο Νέας Αγχιάλου.
Ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης, τόνισε: «Για άλλη μια φορά ο Δήμος μας υπέβαλλε έγκαιρα αιτήσεις για να προλάβουμε να χρηματοδοτηθούμε και να ενταχθούμε στα παραπάνω προγράμματα της Κοινωνίας Της Πληροφορίας. Για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες έχουν μπει πια στη ζωή μας, φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας για τις δυνατότητες που τους παρέχουν και πόσο μπορούν να τους διευκολύνουν στην καθημερινότητά τους. Με την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων ευελπιστούμε να συμβάλλουμε όσον το δυνατόν περισσότερο στην ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών στην πόλη μας, βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους».