Σάββατο, Αυγούστου 30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ



Το εξαήμερο από Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008 μέχρι και την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Ν. Αγχιάλου (αίθουσα παλαιού Τελωνείου) πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η έκθεση των πεπραγμένων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Αγχιάλου για τη δωδεκαετία 1996-2008.
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν το υλικό από τις πλούσιες και ποικίλες δραστηριότητες του Πολιτιστικού Οργανισμού από την ημερομηνία δημοσίευσης της σύστασής του στο ΦΕΚ (11 Απριλίου 1996) μέχρι και το φετινό καλοκαίρι.
Ξεχωριστή θέση στην έκθεση είχαν οι δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος, της Χορωδίας και της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Αγχιάλου τόσο σε τοπικές εκδηλώσεις όσο και σε καλλιτεχνικές και παραδοσιακές δραστηριότητες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η συνεχής παρουσία όλων των τμημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση στα δρώμενα της πολιτιστικής ζωής του Δήμου Ν. Αγχιάλου.
Σημεία αναφοράς στην έκθεση ήταν ασφαλώς και τα δυο συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το Συνέδριο του 1997 με θέμα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ – 90 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 1907-1997» και το Συνέδριο Μνήμης του 2006 με θέμα «ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ».
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σ’όσους επισκέφθηκαν την έκθεση, η προβολή σειράς φωτογραφιών από το αρχείο που διατηρεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός με όλες τις εκδηλώσεις του.
Οι εκθέσεις του φετινού καλοκαιριού ολοκληρώνονται στον ίδιο χώρο (αίθουσα παλαιού Τελωνείου), με τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που θα παρουσιάσει ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων της Ν. Αγχιάλου αποδεικνύοντας πως η φωτογραφία είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή μορφή τέχνης .
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου 2008.