Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ξεκίνησαν από το Δήμο Νέας Αγχιάλου οι διαδικασίες για την τροποποίηση και επέκταση του Γενικού πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής. Η σχετική χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί μέσω κατάθεσης πρότασης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2007-2013. Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένο ότι ο Δήμος Νέας Αγχιάλου δεν διαθέτει επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, μέσω επίβλεψης από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στις 254.000€.

«Το έργο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της περιοχής, στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και στην οργάνωση των χρήσεων γης», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, κ. Ηλίας Καραπατάκης.

Στόχος της τροποποίησης-επέκτασης του ΓΠΣ Δήμου Νέας Αγχιάλου είναι αφενός να καθοριστούν τα μεγέθη της οικιστικής ανάπτυξης και να προσδιοριστούν οι κατευθύνσεις της πολεοδομικής οργάνωσης σε όλη την έκτασή της, βάσει της καταλληλότητας, των τοπικών αναγκών αλλά και των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και αφετέρου να αποτελέσει το εργαλείο εκείνο που θα επιτρέψει τη χωρική οργάνωση και ανάπτυξη της περιοχής σε συσχέτιση όμως και με άλλους όμορους δήμους και με γνώμονα τον υπερκείμενο χωροταξικό εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.