Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Στις 2 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, κοινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του Δήμου Νέας Αγχιάλου με θέμα: «Αναπτυξιακός σχεδιασμός Δήμου Νέας Αγχιάλου».

Το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης ήταν μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση με το Δήμαρχο κ. Καραπατάκη να υπεραμύνεται της άποψης να παραμείνει ο Δήμος Ν. Αγχιάλου ξεχωριστός Δήμος, τεκμηριώνοντας και δικαιολογώντας με σαφήνεια τις απόψεις του.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε το θέμα της ονομασίας του αεροδρομίου και τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης όλων των έργων που απαιτούνται, ενώ έδωσε έμφαση στο όνομα που πρέπει να δοθεί στην υποδομή και επέμενε να ονομαστεί ΄΄Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας Νέας Αγχιάλου΄΄.

Επίσης ο κ. Καραπατάκης ζήτησε να προχωρήσουν τα έργα ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών, να ιδρυθεί βυζαντινό αρχαιολογικό μουσείο, να κατασκευαστεί οδικός κόμβος στο ύψος των εγκαταστάσεων Μαμιδάκη και κόμβος σύνδεσης της δυτικής εξόδου της Νέας Αγχίαλου με την εθνική οδό. Επίσης ο Δήμος χρειάζεται πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων, επέκταση του λιμενοβραχίονα και μελέτες διευθέτησης ρεμάτων. Για την κατασκευή σταδίου τόνισε ο Δήμαρχος ότι θα εκπονηθούν μελέτες γηπέδου, ώστε να μην χρειαστούν πολλές εγκρίσεις και παρουσίασε τις ενέργειές του για το θέμα του βιολογικού – αποχέτευσης το οποίο προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Απαντώντας ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας, υπογράμμισε την ανάπτυξη που θα φέρει στην ευρύτερη περιοχή η λειτουργία του αεροδρομίου ως Κεντρικής Ελλάδος και Θεσσαλίας ενώ παραδέχτηκε ότι βλέπει με συμπάθεια το ζήτημα να παραμείνει το τοπωνύμιο στην τελική ονομασία του αεροδρομίου. Επίσης σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο δεσμεύτηκε ότι έργα 15 εκατ. ευρώ, για αποχετεύσεις και οδικές συνδέσεις θα διεκδικηθούν από τη νέα κυβέρνηση. Για το αρχαίο θέατρο Μικροθηβών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξή του καθώς το έργο ΄΄υιοθετήθηκε΄΄ από τη ΝΑΜ. Για την οδική σύνδεση με την Ε65 δήλωσε ότι πρέπει άμεσα να προωθηθεί ο ανασχεδιασμός με σύγχρονες προδιαγραφές.

«Ο άξονας Φαρσάλων – Μικροθηβών είναι μεγάλο θέμα διανομαρχιακής συνεργασίας και πρέπει να το προωθήσουμε» τόνισε ο Νομάρχης.