Σάββατο, Απριλίου 10

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 500 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ

Την κατασκευή νέου δημοτικού σταδίου, χωρητικότητας , σε πρώτη φάση, 500 θεατών, δρομολογεί η δημοτική αρχή. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η σύνταξη της σχετικής μελέτης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου.
Να αναφερθεί ότι το ποσό των 100.000 €, είναι δωρεά του δημότη κ. Μίμη Καραγατσλή, ενώ ο Δήμος προσανατολίζεται στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Για την κατασκευή του νέου δημοτικού σταδίου Νέας Αγχίαλου, υπάρχει εξασφαλισμένος δημοτικός χώρος, συνολικής έκτασης 23 στρεμμάτων. Βάσει της προμελέτης απαιτούνται και πρόσθετες εκτάσεις για την κάλυψη των αναγκών κατασκευής του δημοτικού σταδίου. Ήδη ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης έχει ξεκινήσει επαφές με ιδιοκτήτες όμορων οικοπέδων. Συγκεκριμένα, έχει ήδη επέλθει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για την αγορά οικοπέδου 1.300 τ.μ., ενώ βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις για την αγορά δυο ακόμη οικοπέδων, 2,5 και 1,5 στρεμμάτων αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο δημοτικό στάδιο Νέας Αγχίαλου θα έχει αρχικά χωρητικότητα 500 θέσεων με πρόβλεψη για να επεκταθούν σε 1.500,διαστάσεις 68 Χ 105 μέτρα, χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας, στίβο 8 κουλουάρ, προβαλείς καθώς και εξασφαλισμένες θέσεις στάθμευσης. Να αναφερθεί  ότι το στάδιο, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Νέας Αγχίαλου, θα ονομαστεί ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ  ΜΙΜΗΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΛΗΣ΄΄.
«Πρόκειται για μια επιθυμία του δωρητή, η οποία έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά, καθώς ο κ. Καραγατσλής όλα αυτά τα χρόνια, αποδεικνύει έμπρακτα το ακούραστο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας και συνεχίζει να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες προς τον Δήμο και την πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, κ. Καραπατάκης.
Να αναφερθεί ότι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι μετά την κατασκευή του σταδίου, το υφιστάμενο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που βρίσκεται στην παραλία, να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, παράλληλα με την εξασφάλιση  θέσεων στάθμευσης.