Σάββατο, Απριλίου 10

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ

Έργο πνοής για την πόλη της Νέας Αγχιάλου αποτελεί η κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης. Προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή έχει ήδη ολοκληρώσει την σύνταξη της σχετικής προμελέτης του έργου και προχωρά στην εκπόνηση της οριστικής, ο προϋπολογισμός της οποίας φτάνει τις 450.000€, με την χρηματοδότηση να προέρχεται από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού αναμένεται να αγγίξει τα10 έως 15εκ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Δ΄ Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την περιοχή του Δήμου Νέας Αγχιάλου αποτελεί η κατασκευή συστήματος βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης.
Σύντομα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η προμελέτη του έργου προκειμένου να κατατεθούν παρατηρήσεις και στην συνέχεια θα αποσταλεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού πρώτα δοθεί το ΄΄πράσινο φως΄΄ από τους επιβλέποντες της ΤΥΔΚ Μαγνησίας. Αμέσως μετά ξεκινά η εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου, προκειμένου να προκηρυχθεί η δημοπράτησή του.
Το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού και το δίκτυο αποχέτευσης θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Νέας Αγχιάλου, ενώ από την προμελέτη προκύπτει πως οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στην περιοχή ΄΄Αλώνια΄΄.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης, ΄΄πρόκειται για έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος με την ορθολογική διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Η εγκατάσταση του συστήματος Βιολογικού Καθαρισμού στοχεύει στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους κατοίκους της Αγχιάλου, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά τις οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό΄΄.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, να υποβληθεί πλήρης φάκελος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως τόνισε ο κ. Καραπατάκης ΄΄θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι καθώς η περιοχή της Νέας Αγχιάλου είναι παραθαλάσσια και το έργο κρίνεται απόλυτα αναγκαίο προκειμένου τα υγρά απόβλητα να επεξεργάζονται΄΄.