Σάββατο, Απριλίου 10

Πολιτικό Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με αναφορές που γίνονται για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:
            Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, σε αναφορές που κάνει για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, χρησιμοποιεί τον ορό ΄΄Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος΄΄ , χωρίς τη τοπική αναφορά ΄΄Νέας Αγχιάλου΄΄, όπως ισχύει άλλωστε μέχρι τώρα. Επίσης με το υπ’ αριθμ. 2735/23-7-2009 έγγραφό της, προτείνει την μετονομασία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου σε αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος Ιάσων, μνημονεύοντας έρευνα του Σχεδίου Αξιοποίησης Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου – Κεντρικής Ελλάδος, που εκπονήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του έργου DEAR.
            Το ερωτηματολόγιο που επικαλείται η εν λόγω έρευνα, προφανώς απευθυνόταν σε κοινό το οποίο τους ήταν αδιάφορο η οποιαδήποτε ονομασία του αεροδρομίου και οι οποίοι δεν είχαν καμία συναισθηματική σχέση με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου.
            Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι η επαναλειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, ξεκίνησε το 1984 με πρόταση της τότε κοινότητας Νέας Αγχιάλου, την οποία μετέφερε ο τέως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Βόλου, Μιχάλης Κουντούρης, σε ευρύτερη συνεδρίαση της τοπικής αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και αφορούσε όλη τη Θεσσαλία, με την παρουσία του τότε Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος και αποδέχτηκε την πρότασή μας και έδωσε εντολή για την έναρξη της επαναλειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.
            Για εμάς τους Αγχιαλίτες το αεροδρόμιο έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της πόλης μας καθώς η ιστορία του ξεκίνησε λίγα χρόνια  μετά την εγκατάσταση των προσφύγων Αγχιαλιτών στο χώρο αυτό. Συνεπώς το αεροδρόμιο συμβαδίζει με την ανάπτυξη και την διαδρομή της πόλης μας. Επίσης στις 29 Ιουλίου 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Αγχιάλου με την υπ’αριθμ. 172/2009 ομόφωνη απόφασή του, προτείνει την ονομασία  ΄΄Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου  Κεντρικής Ελλάδας΄΄ .
           
Για τους λόγους αυτούς θα ήταν λογικό και αυτονόητο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο εξής όταν αναφέρονται στο πολιτικό αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, να χρησιμοποιούν τον όρο ΄΄Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου Κεντρικής Ελλάδας΄΄ .