Τρίτη, Ιουνίου 27

ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Ένα χρόνιο πρόβλημα των Αγχιαλιτών επιλύεται άμεσα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/5/2006 ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης ανακοίνωσε ότι τα δυο σημαντικότερα έργα που έχουν άμεση σχέση με το υδροδοτικό πρόβλημα του Δήμου Νέας Αγχιάλου, έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Το πρώτο έργο είναι η απόφαση ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2000-2006 του έργου «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ» προϋπολογισμού 2.500.000€. Το έργο αφορά την μεταφορά του νερού από τη θέση ΄΄Μάνες΄΄ Μικροθηβών στην Νέα Αγχίαλο, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μικροθήβες και Αϊδίνι καθώς και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Δήμου μας. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στον Ιούλιο.
Το δεύτερο έργο που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Καραπατάκης ήταν η δημοπράτηση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ» προϋπολογισμού 1.100.000€. Το έργο δημοπρατείται στις 3 Ιουλίου 2006. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης κρίνεται αναγκαία, καθώς λόγω της παλαιότητας και των πολλών θραύσεων των αγωγών, υπάρχει μεγάλη απώλεια πόσιμου ύδατος και βάσει της μελέτης θα τοποθετηθούν σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς και θα αντικατασταθούν οι σωλήνες σε μήκος 15.692 μέτρα. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης ΄΄η υλοποίηση των δυο προαναφερόμενων έργων αποτελούσε αίτημα των κατοίκων εδώ και δεκαετίες και με την ολοκλήρωσή του θα επιλυθεί οριστικά το υδροδοτικό πρόβλημα της περιοχής. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια για ένταξη και χρηματοδότηση των έργων καθώς πρόκειται για τα δυο από τα πιο σημαντικά έργα της περιοχής μας και το ζητούσαν οι δημότες μας εδώ και χρόνια