Τρίτη, Ιουνίου 27

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2006, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «ΦΤΕΡΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ» που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στα παραμύθια.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Κώστας Βάρναλης» με την υποστήριξη του Δήμου και την τίμησαν με την παρουσία τους η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρία Γιώτα Κούγιαλη, η οποία ήταν η επίσημη προσκεκλημένη, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρός της, κ. Μαρία Τσιάμη, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους και κάνοντας μια μικρή αναφορά στην παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου και στο τι πρόκειται να ακολουθήσει. Στη συνέχεια διαβάστηκαν κατόπιν κλήρωσης ενδεικτικά, τρία έργα των παιδιών και απονεμήθηκαν ειδικά διπλώματα σε όλα, ενώ στα σχολεία τους έγινε δωρεά βιβλίων της κ. Κούγιαλη.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, στο αμφιθέατρο, προβλήθηκαν παραμύθια του Hans Christian Andersen και τα παιδιά φεύγοντας πήραν αναμνηστικά CD με ιστοριούλες και τραγούδια.Παράλληλα με την εκδήλωση λειτούργησε έκθεση παιδικών βιβλίων