Δευτέρα, Ιουνίου 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία άρχισαν την Τετάρτη 13 Ιουνίου και θα συνεχιστούν ως και την Τετάρτη 20 Ιουνίου οι παραστάσεις του έργου «ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» του Νικολάου Λάσκαρη από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου.

«ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» είναι τρεις μονόπρακτες κωμωδίες, που δημιουργούν μια ενιαία παράσταση με κεντρικό θέμα τον έρωτα, και συγκεκριμένα είναι τα έργα «Η Παληόγλωσσα», «Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας» και «Μαύρη παρηγοριά» του Νικολάου Λάσκαρη.

Ο Νικόλαος Λάσκαρης είναι ένας από τους πρωτεργάτες του Νεοελληνικού Θεάτρου και επηρεασμένος από το γαλλικό βουλεβάρτο καταγράφει με σατυρικό τρόπο τα τεκταινόμενα τις εποχής του και με έξυπνους και σπιρτόζικους διαλόγους δίνει την δυνατότητα στον ηθοποιό να σκορπίσει το γέλιο επί σκηνής. Οι χαρακτήρες των ηρώων του είναι γνήσιοι ελληνικοί και αντιπροσωπεύουν όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Στην «Παληόγλωσσα», μια κουτσομπόλα προσπαθεί να διαλύσει το γάμο ενός νιόπαντρου ζευγαριού. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί πέφτει στα δίχτυα του παιχνιδιού που τις έχουν στήσει το ζευγάρι και γίνεται ρεζίλι.

Στο «Κοκκαλάκι της νυχτερίδας» πάνω στην αγανάκτησή της η κυρία του σπιτιού που ζηλεύει υπερβολικά τον σύζυγό της αναφέρει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Αυτό είναι αρκετό για να διαδοθεί στο περιβάλλον του σπιτιού και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με ξεκαρδιστικά κωμικά γεγονότα, ώσπου στο τέλος καταρρίπτεται ο μύθος για το κοκαλάκι και επανέρχεται η ηρεμία στο σπίτι.

Στην «Μαύρη παρηγοριά» μια χήρα που έχασε τον άντρα της πριν από 3 μήνες τα έχει βάψει κυριολεκτικά μαύρα. Δεν θέλει να μιλήσει σε άντρα και δεν θέλει επίσης να βλέπει τίποτε άλλο από το μαύρο. Ακόμη και την υπηρέτρια που είχε την έδιωξε γιατί ήταν ξανθιά. Αυτό μέχρι τη στιγμή που προσλαμβάνει έναν υπηρέτη μαύρο, όπου ξετρελαίνεται μαζί του και φεύγει αφήνοντας την 18χρονη κόρη της μόνη.


Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, Μουσική επιμέλεια Γιώργου Σιώζου, Φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, Βοηθός σκηνοθέτη Παναγιώτα Χαλεπλή.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):Ζέφη Φιλιππίδη Νίκη Παρδάλη, Βασίλης Ασδεράκης, Βιβή Παπαναστασίου, Βαγγελίτσα Κουτσικοπούλου, Δήμητρα Μπέρτσα, Παναγιώτης Γκούβερης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Έλενα Κρυωνά, Αθηνά Γκούβερη, Θάλεια Δήμου, Άννα Ζαράρη και Σμαρούλα Ερρινάκη.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως και την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007 στο «Αμφιθέατρο του Δημαρχείου».

Οι παραστάσεις δίνονται κάθε μέρα στις 9.00μ.μ.