Παρασκευή, Ιουνίου 8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Πιστοί στο στόχο της η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Αγχιάλου να παρουσιάζει στο κοινό της Ν. Αγχιάλου έργα που έχουν μεγάλο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, παρακολουθούνται ευχάριστα, είναι διδακτικά, και οι παραστάσεις της είναι αντάξιες τόσο των προσδοκιών του κοινού της πόλης, όσο και των ταλαντούχων συντελεστών και ηθοποιών του θιάσου, παρουσιάζει φέτος την κοινωνική κωμωδία, «ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

«ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» είναι τρεις μονόπρακτες κωμωδίες σε ενιαία παράσταση και συγκεκριμένα τα έργα «Η Παληόγλωσσα», «Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας» και «Μαύρη παρηγοριά» του Νικολάου Λάσκαρη.

Είναι τρία πολυεπίπεδα αυθεντικά νεοελληνικά θεατρικά κείμενα γραμμένα με οίστρο και γοργή δράση, που έχουν υπαρξιακές, κοινωνικές, ηθογραφικές συνισταμένες και κινούνται από την κωμωδία ηθών, στην κωμωδία χαρακτήρων, στην κοινωνική σάτιρα και συχνά φτάνουν στη φάρσα.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα έργα, που φανερώνουν τη συγγραφική ματιά του συγγραφέα, που αποτυπώνοντας την εποχή του, βλέπουμε τη διαχρονικότητα στην κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων.

Η δράση του έργου που στηρίζεται στις συμπτώσεις, στην παραπλάνηση και στην υποκρισία των ηρώων, η άψογη διαγραφή των χαρακτήρων και οι κωμικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ήρωες, και ο κοινωνικός περίγυρος που είναι γνήσια ελληνικός, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κεφάτου, πολύ διασκεδαστικού και διδακτικού έργου που απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, Μουσική επιμέλεια Γιώργου Σιώζου, Φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, Βοηθός σκηνοθέτη Παναγιώτα Χαλεπλή.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ζέφη Φιλιππίδη Νίκη Παρδάλη, Βασίλης Ασδεράκης, Βιβή Παπαναστασίου, Βαγγελίτσα Κουτσικοπούλου, Δήμητρα Μπέρτσα, Παναγιώτης Γκούβερης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Έλενα Κρυωνά, Αθηνά Γκούβερη, Θάλεια Δήμου, Άννα Ζαράρη και Σμαρούλα Ερρινάκη.

Θα πραγματοποιηθούν 10 παραστάσεις στο «Αμφιθέατρο του Δημαρχείου» από την Τετάρτη 13 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε μέρα στις 9.00 μ.μ.