Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25

ΝΕΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ

Την κατασκευή νέου διδακτηρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχίαλου και την προσθήκη 12 νέων αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο – Λύκειο, προβλέπει το νέο πενταετές Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για την περίοδο 2008-2013. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση των προαναφερόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται στο 1,2 εκ. ευρώ, ενώ στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της αρμόδιας Αντινομάρχου Παιδείας κ. Νατάσας Οικονόμου με το Δήμαρχο Νέας Αγχίαλου κ. Ηλία Καραπατάκη, στην διάρκεια της οποίας θα καθοριστούν οι δράσεις για την εξεύρεση χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχίας, στην περιοχή του Δήμου Νέας Αγχίαλου, υφίσταται και λειτουργούν 5 νηπιαγωγεία καθώς και το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου. Το 2ο νηπιαγωγείο Νέας Αγχίαλου είναι διθέσιο, φοιτούν σε αυτό 40 νήπια και στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο με καλές συνθήκες στέγασης. Ο αριθμός των νηπίων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Από πλευράς Δήμου ζητείται η κατασκευή νέου κτιρίου. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νέο πενταετές πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχίας Μαγνησίας, προτείνεται η κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου. Η εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου θα γίνει με ευθύνη του Δήμου ενώ ο συνολικός προεκτιμώμενος προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στις 450.000 €.
Το νηπιαγωγείου Αεροδρομίου κατασκευάστηκε το 1998, ενώ στις παρεμβάσεις που ζητείται από πλευράς Δήμου να υλοποιηθούν, περιλαμβάνεται η αντικατάσταση στέγης.
Στον τομέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι προτάσεις αφορούν το Γυμνάσιο – Λύκειο Νέας Αγχίαλου, το οποίο στεγάζεται σε συγκρότημα που περιλαμβάνει 2 κτίρια. Από πλευράς Δήμου ζητείται η προσθήκη 5 αιθουσών για το Γυμνάσιο ( 1 αίθουσα διδασκαλίας, 1 αίθουσα για χρήση εργαστηρίου φυσικής – χημείας, 1 αίθουσα για χρήση εργαστηρίου τεχνολογίας, 1 αίθουσα διδασκαλίας ξένων γλωσσών, 1 αίθουσα για χρήση ως βιβλιοθήκη), καθώς και η προσθήκη 7 αιθουσών για το Λύκειο (3 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες για διδασκαλία μαθημάτων κατεύθυνσης, 1 αίθουσα για χρήση εργαστηρίου, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Με βάση το νέο πενταετές πρόγραμμα της Νομαρχίας προτείνονται τα εξής:
• Αγορά όμορου οικοπέδου για την κατασκευή των αιθουσών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Αγχίαλου.
• Προσθήκη 5 αιθουσών στο Γυμνάσιο Νέας Αγχίαλου.
• Προσθήκη 7 αιθουσών στο Λύκειο Νέας Αγχίαλου.

¨Όπως τονίζεται στο έγγραφο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας προς το Δήμαρχο Νέας Αγχίαλου κ. Ηλία Καραπατάκη, ΄΄η προσπάθεια για την υλοποίηση των προαναφερόμενων παρεμβάσεων θα εστιαστεί το επόμενο στην ωρίμανση των έργων, στην εξεύρεση χρηματοδότησης και στην κατασκευή τους΄΄ και προστίθεται: ΄΄ Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνάντηση μαζί σας προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της συνεργασίας μας, κυρίως για το στάδιο που αφορά στην ωρίμανση των έργων.΄΄