Πέμπτη, Μαΐου 29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 13Ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ



Το Σάββατο 31 Μαΐου 2007 και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου. Οι συναντήσεις αυτές, με χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για την πόλη και ενισχύουν τη δημιουργική πολιτιστική παράδοση που υπάρχει στον σημαντικό αυτό τομέα δραστηριότητας του Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσέγγιση του κοινού με το χορωδιακό τραγούδι, η ανταλλαγή ακουσμάτων και μουσικών εμπειριών και η ουσιαστική γνωριμία και συνεργασία των χορωδιών που παίρνουν μέρος. Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως φιλοξενούμενες, η χορωδία Aσκληπιείου (Λυγουριό Αργολίδας) και η χορωδία ΑΜΒΡΥΣΣΟΣ (Άσπρα Σπίτια – Δίστομο Βοιωτίας).
Η χορωδία Aσκληπιείου ιδρύθηκε το 1993 με την επωνυμία Χορωδία Αγίας Τριάδος Λυγουριού. Το 1998 εντάχθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ασκληπιείου. Από το Σεπτέμβριο του 2001 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη διεύρυνε τη δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με ποικίλο και πλούσιο περιεχόμενο.
Η χορωδία ΑΜΒΡΥΣΣΟΣ προήλθε το 2001 από τη συνένωση της χορωδίας Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου και της χορωδίας Διστόμου που η καθεμιά έχει ζωή είκοσι δύο έτη. Έχει συμμετοχές σε πολλά πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από το Νοέμβριο του 2005 υπό τη νέα καθοδήγηση του μαέστρου της Γιώργου Κοσμίδη συνεχίζει την πολιτιστική προσφορά της σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο.
Τέλος θα εμφανισθεί η Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου, που ιδρύθηκε το 1994 και την οποία διευθύνει συνεχώς από το 1995 ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος, του οποίου η προσφορά στο χώρο της χορωδιακής μουσικής είναι σημαντική και αναγνωρισμένη.
Η εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Οπερέττα καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η Οπερέττα είναι έργο με υπόθεση, η πλοκή της είναι αυτάρκης και η μουσική γράφεται ειδικά γι’ αυτό το έργο με τη συγκεκριμένη υπόθεση και πλοκή. Η μουσική στις οπερέττες, εμπλουτισμένη με μεγάλες ορχήστρες , συνδυάζει το ελαφρό με το σοβαρό ύφος και αποκτά σταθερούς και ένθερμους οπαδούς μέχρι σήμερα..
Η Δημοτική Χορωδία Νέας Αγχιάλου θα ερμηνεύσει τρία αποσπάσματα από Ελληνικές Οπερέττες πιστεύοντας ότι θα ενθουσιάσει όσες και όσους παρευρεθούν στη χορωδιακή αυτή βραδιά.
Την εκδήλωση υποστηρίζει η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού Ν. Μαγνησίας. (Ε.Κ.Π.Ο.Λ.)