Τετάρτη, Αυγούστου 2

Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου 2006

Δωρεάν κρασί και ατελείωτο γλέντι με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών θα προσφέρουν για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Νέας Αγχιάλου και ο Παραγωγικός Συνεταιρισμός «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», στη Γιορτή Κρασιού 2006. Ο αγαπημένος θεσμός, που μετράει σχεδόν 50 χρόνια ζωής, θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Γιορτής Κρασιού από την Πέμπτη 3/8 ως την Κυριακή 6/8. Κάθε μία από τις τέσσερις ημέρες της εκδήλωσης θα χαρακτηρίζεται από διαφορετικό μουσικό ύφος, με κοινό χαρακτηριστικό το καλό αγχιαλίτικο κρασί, από βαρέλια-ψυγεία, και τη διασκέδαση.
Την Πέμπτη 3/8, ημέρα εγκαινίων της Γιορτής Κρασιού, θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου, ενώ το γλέντι θα ανάψει με την «Βολιώτικη Κομπανία». Το γνωστό μουσικό συγκρότημα με την πολύχρονη πείρα και το όμορφο λαϊκό πρόγραμμα υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό, ενώ θα είναι παρόν και για τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της Γιορτής. Η «Βολιώτικη Κομπανία» αποτελείται από τους: Πολίτη Ιωάννη, μπουζούκι, Δοδονζίδη Ευάγγελο, αρμόνιο, Μπέλλο Κωνσταντίνο, κιθάρα, Ράπτη Σωτήρη, ντραμς, Φανιά Ελισσάβετ, τραγούδι, Καμπούρογλου Έπι, τραγούδι και τον Στέλιο Μουντζούρη στο τραγούδι και την παρουσίαση του προγράμματος. Μόνο για την πρώτη βραδιά στο σχήμα συμμετέχουν ο Νίκος Κερασιώτης, στο κλαρίνο και η Ελένη Κωστοπούλου στο δημοτικό τραγούδι. Η είσοδος για την Πέμπτη θα είναι δωρεάν.
Την Παρασκευή 4/8 το μουσικό πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει την εμφάνιση της «Αθηναϊκής Κομπανίας». Με πολυάριθμους δίσκους στο ενεργητικό της, που περιλαμβάνουν πολλά αγαπημένα τραγούδια, η «Κομπανία» θα δώσει ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά. Το τρίτο βράδυ, Σάββατο 5/8, η Γιορτή Κρασιού φιλοξενεί τον Μπάμπη Τσέρτο, έναν μουσικό με μακρόχρονη παρουσία και τεράστια προσφορά στο χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου προσκεκλημένος καλλιτέχνης είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής που θα ερμηνεύσει γνωστές επιτυχίες.