Πέμπτη, Αυγούστου 24

Αγχιαλίτικο γλέντι

Άρωμα άλλων εποχών είχε στην Αγχίαλο το βράδυ της Τετάρτης. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου ολοκλήρωσε τον κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού με τη διοργάνωση του παραδοσιακού αγχιαλίτικου γλεντιού στο δρόμο της Αγοράς.
Με ρομαντική διάθεση, εκατοντάδες αγχιαλίτες διασκέδασαν κάτω από τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας. Τάνγκο και βαλς ξεκίνησαν την εκδήλωση, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους να χορέψουν αγκαλιά, σε ζευγάρια. Οι χορευτές μεγαλύτερης ηλικίας συμμετείχαν με συγκίνηση και νοσταλγία. Σημαντική ήταν, ωστόσο, και η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων, που έδειξαν με τη συμμετοχή τους ότι εκτιμούν βαθιά τους χορούς αυτούς, με την ευγένεια και το διακριτικό ερωτισμό που αποπνέουν. Η ορχήστρα του Δημήτρη Πετρή, με τον ίδιο στο σαξόφωνο και στο τραγούδι, τον Νίκο Νεύρο στο πιάνο και το τραγούδι και τους τραγουδιστές Αντώνη Ζαχαρίου και Γιώργο Αποστολόπουλο ολοκλήρωσε την μουσική περιπλάνηση με τραγούδια της δεκαετίας του ’60, που έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με λαϊκή μουσική από τη Μίτσα Αποστολοπούλου, που διατήρησε το κέφι αμείωτο μέχρι αργά.
Η παράδοση της Αγχιάλου στην καλή διασκέδαση είναι γνωστή σε όλη την περιοχή. Το αγχιαλίτικο γλέντι αποτελούσε θεσμό για τους πολίτες την εποχή που ο χώρος της σημερινής Αγοράς ήταν η καρδιά της πόλης, το οικονομικό, κοινωνικό και εμπορικό κέντρο της. Η φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης ακριβώς σε αυτό το χώρο αποτελεί όχι μόνο κίνηση νοσταλγικής αναβίωσης, αλλά και υπόσχεση για το μέλλον, αφού έχει ήδη ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για την πεζοδρόμηση του χώρου της Αγοράς και την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου, ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης