Παρασκευή, Αυγούστου 11

Αγχιαλίτικο γλέντι

Σε παλιές, νοσταλγικές εποχές θα ταξιδέψει η Νέα Αγχίαλος το βράδυ της Τετάρτης, 16 – 8, με τη διοργάνωση του παραδοσιακού Αγχιαλίτικου γλεντιού στο δρόμο της Αγοράς της πόλης. Τιμώντας την μακρόχρονη παράδοση των αγχιαλιτών, που είναι ονομαστοί για τα κεφάτα γλέντια τους, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου διοργανώνει μια βραδιά με ρετρό μουσική και χορό, όπως παλιά…
Με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών το Αχιαλίτικο γλέντι θα θυμίσει στους παλιότερους και θα γνωρίσει στους πιο νέους τον τρόπο διασκέδασης στα χρόνια της αθωότητας. Ταγκό, βαλς, μάμπο αλλά και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια θα ακουστούν στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει από τις 9:00 το βράδυ. Την βραδιά θα ντύσει με όμορφες μελωδίες η ορχήστρα του Δημήτρη Πετρή. Ο ίδιος θα είναι στο σαξόφωνο και στο τραγούδι, ο Νίκος Νεύρος στο πιάνο και το τραγούδι, ενώ θα τραγουδήσουν επίσης ο Αντώνης Ζαχαρίου και ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Στο λαϊκό πρόγραμμα της βραδιάς θα είναι η Μίτσα Αποστολοπούλου.
Το Αγχιαλίτικο γλέντι κλείνει για φέτος τον κύκλο των θερινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, ενώ οι εκθέσεις των καλλιτεχνών θα συνεχιστούν στο Παλαιό Τελωνείο Νέας Αγχιάλου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Το σύνολο των εκδηλώσεων είναι φέτος αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου Ευξείνου Πόντου και την άφιξη των κατοίκων τους ως προσφύγων στην περιοχή.