Τρίτη, Αυγούστου 8

Δελτίο Τύπου Οργανωτικής Επιτροπής Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Γιορτή Κρασιού και φέτος στην Νέα Αγχίαλο, με κέφι, δωρεάν κρασί, εκλεκτούς καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου. Ο θεσμός, που είναι δεμένος με την πρόσφατη ιστορία της Νέας Αγχιάλου και έχει αγαπηθεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή, έκανε εγκαίνια την Πέμπτη 3/8 και ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, έχοντας φιλοξενήσει για φέτος την «Βολιώτικη Κομπανία», την «Αθηναϊκή Κομπανία», τον Μπάμπη Τσέρτο και το Γιώργο Μαργαρίτη.
Την πρώτη ημέρα της Γιορτής Κρασιού τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, ο Νομάρχης κ. Ιωάννης Πρίντζος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Σοφοκλής Μήτρου οι Αντινομάρχες κ.κ. Κώστας Σαρρής, Πέτρος Μπατζιάκας, Αναστάσιος Γάτος και κα Έλενα Αντωνοπούλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου, ο Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αλμυρού κ. Νίκος Λάπας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών αρχών της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου κ. Ηλίας Καραπατάκης απεύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Δήμο η φετινή χρονιά, αφού συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τον διωγμό του ελληνισμού της Αγχιάλου Εύξεινου Πόντου και την εγκατάσταση στη νέα πατρίδα. Σημείωσε την επιτυχία που είχε το Συνέδριο Μνήμης, που διοργανώθηκε από το Δήμο το τριήμερο 28-30 Ιουλίου με αφορμή την επέτειο, και αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που προωθούνται αυτό τον καιρό στο Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τον κ. Σούρλα, τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το Νομάρχη αλλά και όλους τους βουλευτές του Νομού για τη θετική συμβολή τους στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Νέας Αγχιάλου με το ποσό των 2,5 εκατομ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Παραγωγικού Συνεταιρισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με το Δήμο, κ. Ιωάννης Κίτσιος, τόνισε τα σημασία του θεσμού της Γιορτής Κρασιού για την περιοχή και την αγάπη με την οποία την περιβάλλει ο κόσμος. Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο κ. Σούρλας, ο κ. Γκούπας και ο κ. Πρίντζος.
Με πολύ κέφι κύλησε η υπόλοιπη βραδιά, με τη «Βολιώτικη Κομπανία» να κρατάει το γλέντι ψηλά και το κρασί να ρέει άφθονο. Χιλιάδες παρευρισκόμενοι, που και φέτος επέλεξαν να αγκαλιάσουν το θεσμό και γέμιζαν κάθε βράδυ το χώρο της Γιορτής, διασκέδασαν, ήπιαν και χόρεψαν και τις τέσσερις ημέρες, με τα αγαπημένα λαϊκά της «Αθηναϊκής Κομπανίας», το φροντισμένο πρόγραμμα του Μπάμπη Τσέρτου, που έδειξε ότι διαθέτει πολυάριθμους φίλους στην περιοχή και την αυθεντική λαϊκή φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη, που ενθουσίασε με την παρουσία του. Όλοι οι φίλοι της Γιορτής Κρασιού έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, με την ευχή η επόμενη διοργάνωση να είναι εξίσου επιτυχημένη με την φετινή.