Πέμπτη, Ιουνίου 5

13o Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Νέα Αγχίαλο



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου 2008 το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Αγχιάλου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Ν.Αγχιάλου. Φιλοξενήθηκαν η Χορωδία ‘ΑΜΒΡΥΣΣΟΣ’ από το Δίστομο Βοιωτίας και η Δημοτική Χορωδία ‘ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ’ Λυγουριού Αργολίδας σε μια εκδήλωση που κυριάρχησε ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή του κοινού σε κάθε μουσικό κάλεσμα των μαέστρων των Χορωδιών. Στο τέλος εμφανίστηκε η μικτή χορωδία του Δήμου Νέας Αγχιάλου κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων των ακροατών, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το σημαντικό έργο που επιτελεί ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Αγχιάλου.
Η χορωδία της Νέας Αγχιάλου αφιέρωσε ένα μέρος του προγράμματός της στην Ελληνική Οπερέττα, η οποία εμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή πριν από 100 χρόνια. Η Ελληνική Οπερέττα κυριάρχησε από το 1928 και μετά και έγινε πόλος έλξης του κοινού διότι συνδυάζει το ελαφρύ και το <<σοβαρό>> ύφος, ενώ ο εμπλουτισμός της με μεγάλες ορχήστρες την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή με μόνιμους και σταθερούς οπαδούς μέχρι σήμερα.
Οι χορωδιακές συναντήσεις στο Δήμο Ν. Αγχιάλου ξεκίνησαν από το 1996 με τη συμμετοχή προσκεκλημένων χορωδιών σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής δραστηριότητας του Δήμου Νέας Αγχιάλου, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα επιπλέον πολιτιστικό γεγονός για το Δήμο Νέας Αγχιάλου. Τη χορωδία Ν. Αγχιάλου διηύθυνε ο μαέστρος Γιώργος Διαμαντόπουλος , ενώ στο πιάνο συνόδευσε η solist Άρτεμις Αργυροπούλου.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία που έχουν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στην άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας μας. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κος Τσάμης Ευθύμιος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συντόνισε την εκδήλωση ενώ στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Χορωδιών. Μετά το τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους χορωδούς στο κέντρο <<ΔΑΙΔΑΛΟΣ>> στη Νέα Αγχίαλο.