Σάββατο, Ιουνίου 7

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ



Για μια ακόμη χρονιά, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, ο Φιλοπρόοδος σύλλογος Ν. Αγχιάλου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της οργάνωσης «Μεσόγειος SOS» και με τη συνεργασία του Δήμου, της 111 Πτέρυγα Μάχης, των Δημοτικών Σχολείων και μαζικών φορέων της περιοχής πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας στη Ν. Αγχίαλο.
Ποιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Ιουνίου, μαθητές από το 1ο «ΕΥΓΕΝΕΙΟ» Δημοτικό Σχολείο, σμηνίτες από την 111 Π.Μ., εργαζόμενοι στο Δήμο με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Κο Στάνιο Χάρη και εθελοντές μέλη συλλόγων, σε εξόρμηση που έγινε, έκαναν συμβολικό καθαρισμό στην κεντρική παραλία της Ν. Αγχιάλου.
Στα παιδιά του δημοτικού έγινε μια μικρή ενημέρωση, τόσο από τους δασκάλους όσο και από τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, για την σημασία της ημέρας και για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος, σεβασμού της φύσης και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.
Σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία καθαρισμού μοιράστηκαν καπέλα από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο, αναψυκτικά από το Δήμο και γλυκά που πρόσφερε το αρτοποιείο του Θωμά Κατσιούλα
Η προσπάθεια αυτή θα έχει για την Ν. Αγχίαλο και συνέχεια αφού την Πέμπτη 11 Ιουνίου, θα γίνει και πάλι εξόρμηση καθαρισμού της παραλίας της Ν. Αγχιάλου από το 2ο «ΒΑΡΝΑΛΕΙΟ» Δημοτικό Σχολείο.
Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν πολύ θετική επίδραση σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους.
Θεωρούμε οικουμενική υπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των φυσικών πόρων και απαιτείται να γίνονται ενέργειες για την προστασία του όχι μόνο μια φορά το χρόνο αλλά καθημερινά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής απ’ τον καθένα μας αλλά και κριτήριο για την επιλογή των ανθρώπων στην εξουσία τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Όλος ο πλανήτης εκπέμπει SOS και εμείς χρειάζεται να συμβάλουμε για να σταματήσει η αδιαφορία των συμπολιτών μας αλλά και των ηγεσιών μας.