Τετάρτη, Ιουνίου 11

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην εκπόνηση μελέτης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την εφαρμογή Συστήματος Θαλάσσιων Επιβατικών Μεταφορών Μικρών Αποστάσεων (ΣΥΘΕΜΜΑ), κατόπιν πρότασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου θα συμμετέχει με το ποσό των 3.500€ στην εκπόνηση της μελέτης, η οποία μελέτη θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 20.000€ από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, ενώ οι Δήμοι που θα συμμετάσχουν θα καταβάλλουν 2.000-3.000€ έκαστος.
Το ΣΥ.Θ.Ε.Μ.Μ.Α. θα περιλαμβάνει δυο γραμμές και αφετηρία του θα είναι το λιμάνι του Βόλου. Η πρώτη γραμμή θα έχει τελικό προορισμό την Αγία Κυριακή Τρικερίου και προβλέπει ενδιάμεσες στάσεις σε Μαλάκι, Κάτω Γατζέα, Καλά Νέρά, Κορώπη, Άφησσος, Χόρτο και Μηλίνα, ενώ συνιλικά η απόσταση φτάνει τα 27 ναυτικά μίλια.
Η δεύτερη γραμμή με απόσταση 35 ναυτικά μίλια, θα έχει ως προορισμό το Αχίλλειο με ενδιάμεσες στάσεις σε Νέα Αγχίαλο, παραλία Πλατάνου Αλμυρού, Αμαλιάπολη και Πηγάδι Πτελεού. Για την πρώτη γραμμή ο συνολικός χρόνος ταξιδιού από Βόλο μέχρι την Αγία Κυριακή Τρικερίου υπολογίζεται σε μια ώρα και 15 λέπτα, ενώ η διαδρομή από Βόλο μέχρι το Αχίλλειο φτάνει την μία ώρα και 21 λεπτά. Η σύνδεση θα γίνεται με ταχύπλοα σκάφη και συγκεκριμένα θαλάσσια πούλμαν χωρητικότητας 60 ατόμων, τα οποία θα αναπτύσσουν ταχύτητα 20 κόμβων την ώρα.