Σάββατο, Ιουνίου 28

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης με επιτυχία και στο Βόλο»

Σήμερα παρουσιάζεται στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας στις 9.00 μ.μ στα πλαίσια της ερασιτεχνικής θεατρικής συνάντησης που διοργανώνει η ΕΚΠΟΛ, η επιτυχημένη παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Ν. Αγχιάλου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Ν. Αγχιάλου με την γνωστή σε όλους κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»που παρουσιάστηκε, για το θεατρόφιλο κοινό της Ν. Αγχιάλου, από την Τρίτη 17 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 23 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου.
Η ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις παραστάσεις ήταν συγκινητική. Το γέλιο έβγαινε αβίαστα κατά τη διάρκεια της παράστασης και σε πάρα πολλά σημεία η παράσταση διακόπτονταν από το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού. Το θέατρο ήταν κατάμεστο κάθε βράδυ και υπήρχαν θεατές που το παρακολούθησαν και δεύτερη φορά. Το χειροκρότημα στο τέλος των παραστάσεων ήταν παρατεταμένο προς το σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Ήταν την πρώτη Νοεμβρίου του 1955, όταν το Θέατρο Μπουρνέλλη άνοιξε την αυλαία του για την πρεμιέρα της κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου που έφερε τον τίτλο «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Ένα θεατρικό έργο που παρουσιάζεται από τον Θίασο των Ντίνου Ηλιόπουλου και Μίμη Φωτόπουλου, ενταγμένο στο θεατρικό είδος της φάρσας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια παράσταση που ακολουθεί το γαλλικό Boulevard (κωμωδία ίντριγκας, τεχνικής και παρεξηγήσεων), ποτισμένη φυσικά με το ελληνικό χιούμορ.
Οχτώ χρόνια αργότερα από την θεατρική παρουσίαση, το 1963, ακολουθεί η κινηματογραφική μεταφορά από τον Σακελλάριο σύμφωνη με την λογική του Φίνου ο οποίος προτιμούσε να βαδίζει στα σίγουρα μεταφέροντας στο πανί κείμενα ήδη δοκιμασμένα στο σανίδι, με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, την Μάρω Κοντού, τον Κώστα Βουτσά, τον Γιώργο Κωσταντίνου κ.α.
Στο συγκεκριμένο έργο ο συγγραφέας θίγει την κρίση ενός ζευγαριού εξ αιτίας της απιστία του άντρα. Ο ήρωας του έργου θέλοντας να απουσιάζει από το σπίτι του κατά διαστήματα και να συναντιέται με την ερωμένη του, εφευρίσκει ένα κόλπο. Ένα παιδικό φίλο, τον Λευτεράκη, που μένει στην Πάτρα και πρέπει να τον επισκέπτεται.
Η γυναίκα του μαθαίνοντας την απάτη του άντρα της εμφανίζει ξαφνικά τον Λευτεράκη ο οποίος έρχεται στην Αθήνα να τους επισκεφθεί. Αυτό το γεγονός δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον ήρωα του έργου κατά πόσο υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει Λευτεράκης με απρόβλεπτα κωμικά γεγονότα. Στο τέλος ο ερχομός ενός παιδιού θα συμβιβάσει και θα μονιάσει το ζευγάρι.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική επιμέλεια Αντώνη Μαραγκάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Παναγιώτα Χαλεπλή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Έλενα Κρυωνά, Βασίλης Ασδεράκης, Δημήτρης Καρατζόγλου, Θάλεια Δήμου, Αθηνά Γκούβερη, Νίκη Παρδάλη, Παναγιώτης Γκούβερης, Χαρούλα Σκοπιανού, Σμαρούλα Ερρινάκη, Γιάννης Σκοπιανός.

Η επιτυχία συνεχίστηκε και στη παράσταση που δόθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου στον 3ο δημοτικό σχολείο στο Πλάτανο Αλμυρού που παρακολούθησαν την παράσταση πάνω από 250 άτομα.

Έτσι δίνεται τώρα η δυνατότητα στους θεατρόφιλους του Βόλου να παρακολουθήσουν αυτή την καταπληκτική θεατρική παράσταση σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας στις 9.00 μ.μ