Τρίτη, Δεκεμβρίου 23

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος απολογισμός του Δημάρχου κ. Ηλία Καραπατάκη, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα συνολικά πραγματοποιηθέντα έσοδα (εισπραχθέντα) του Δήμου κατά το έτος 2007 ανήλθαν στο ποσό των 3.659.184,95 €, ενώ τα πραγματοποιηθέντα έξοδα ανήλθαν στο ποσό των 3.421.021,62 €. Το υπόλοιπο ταμείο του Δήμου στις 31/12/2007 ανήλθε στο ποσό των 271.441,67 €, οι απαιτήσεις του στο ποσό των 692.855,73€, οι οφειλές του προς προμηθευτές 569.190,92€, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του (ετήσιες δόσεις δανείων) ανήλθαν στο ποσό των 50.891,29€.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου, παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή για το 2007, στα οποία περιλαμβάνονται: Κατασκευή κτιρίου παιδικού σταθμού Δήμου Νέας Αγχιάλου, προμήθεια εξοπλισμού παιδικού σταθμού Δήμου Νέας Αγχιάλου, κατασκευή δημοτικών καταστημάτων στην οδό 30ης Ιουλίου και συνέχιση των έργων ανάπλασης στην κεντρική πλατεία , αναπλάσεις – πεζοδρομήσεις, έργα οδοποιίας, αποπεράτωση αγροτικού δρόμου από τη θέση Αλώνια προς κεντρικό δρόμο οικισμού Δημητριάδας, , διάνοιξη αγροτικών δρόμων περιοχής Λαχανοκήπων, αντιπλημμυρικά έργα, αποκατάσταση χωματερής, προμήθεια κάδων απορριμμάτων και πολλά άλλα.
Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που υλοποιηθήκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και ειδικότερα τα δυο σημαντικότερα έργα για το δήμο τα οποία είναι:
1. Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Νέας Αγχιάλου, προϋπολ. 2.500.000€
2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Νέας Αγχιάλου, προϋπολ. 1.100.000€.
Επίσης έγιναν αναφορές σε παρεμβάσεις και έργα στην υπηρεσία καθαριότητας, στα δημοτικά διαμερίσματα Μικροθηβών και Αϊδινίου και τους οικισμούς του Δήμου και τα συνεχιζόμενα έργα το 2008. Επίσης αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατατέθηκαν στην ΤΕΔΚ και τη Νομαρχία Μαγνησίας για την ένταξη μιας σειράς έργων στο Δ ΄ ΕΣΠΑ, (πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής) τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα για ένταξη και χρηματοδότηση αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων στα δημοτικά διαμερίσματα Μικροθηβών και Αϊδινίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000€.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε: «Θα ήθελα να ξέρετε ότι κάθε ευρώ που δίνετε αξιοποιείται πλήρως με την παροχή καλών υπηρεσιών, καθαριότητος και φωτισμού και άμεσα και ύδρευσης. Ταυτόχρονα κα προκειμένου να κρατηθούν χαμηλά οι δαπάνες λειτουργίας και επενδύσεων των υπηρεσιών αυτών, τηρείται ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχου στις συντηρήσεις και στις προμήθειες ενώ εφαρμόζεται ένα ιεραρχημένο πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού τους. Σας διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος μας στέκεται πολύ καλά. Υπάρχουν προβλήματα που δεν αρνούμαστε. Καταβάλλονται όμως συλλογικές προσπάθειες να ξεπέρνιουνται και να δίνονται λύσεις. Αυτό που εμείς χρειαζόμαστε από όλους σας είναι η συνεργασία, ο διάλογος και η σύμπνοια.».