Τρίτη, Δεκεμβρίου 23

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ


Στο μικροσκόπιο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Δήμου Βόλου μπήκαν όλες οι προτεινόμενες εκτάσεις για τη χωροθέτηση του Μεσογειακού χωριού.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τρεις εκτάσεις, στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στη Νέα Αγχίαλο και στη Νέα Ιωνία (η τελευταία είναι ιδιοκτησία του ΟΕΚ) φαίνεται πως κερδίζουν στα σημεία και θα απασχολήσουν περαιτέρω τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Κλιμάκιο των Μηχανικών του Οργανισμού μαζί με τον κ. Δερβένη, Αντιδήμαρχο Βόλου, επισκέφτηκαν την έκταση που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Αγχίαλου, που είναι 414 στρέμματα με 180 μέτρα μέτωπο στη θάλασσα προκειμένου να γίνει εκτίμηση της συγκεκριμένης πρότασης.
Η επιτροπή του ΟΕΚ πρέπει να συντάξει άμεσα το πόρισμα αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα (πολεοδομικά, οικιστικά, κυκλοφοριακά κ.α.) και να κάνει την τελική έκθεση προς την Εκτελεστική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων. Επισημαίνεται ότι την τελική απόφαση για τη χωροθέτηση του Μεσογειακού Χωριού θα την λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ, δεδομένου ότι το κόστος της ανέγερσης των κατοικιών και όλου του Μεσογειακού Χωριού θα το αναλάβει ο ΟΕΚ, ενώ μετά το πέρας της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων οι κατοικίες θα αποδοθούν σε δικαιούχους σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.